Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Utbildning | Handledare för järnväg

Att vara handledare, oavsett om du är lokförare, signaltekniker eller har en annan yrkesroll inom järnväg, innebär många möten med nya människor. Här ger vi dig verktyg för att få människor att må bra, trivas och känna sig trygga och säkra i sin
nya yrkesroll.

För vem?

Utbildningen vänder sig till dig som ska vara handledare för exempelvis en LIA-praktikant, elev eller en nyanställd på arbetsplatsen.

För att ge en helhetssyn och skapa ett gemensamt förhållningssätt till handledarrollen ger utbildningen bäst effekt om medarbetare i olika positioner eller hela team på företaget deltar.

Jag rekommenderar andra att gå den här utbildningen. Även om man inte spenderar hela sin karriär som handledare så får man goda insikter i hur hjärnan funkar och det kan vara nyttigt för en själv också för att bättre förstå och utveckla sig själv.

- deltagare från järnvägsföretag i december 2019

Syfte och mål

  • Syftet med utbildningen är att stärka både organisationens och individens förmåga att stötta sig själv och andra i arbetet.
  • Syftet är också att ge deltagaren insikter för att skapa mer motivation, glädje och engagemang på arbetsplatsen med ökad förståelse om hur strukturer skapas utifrån normer och värderingar.
  • Målet är att förebygga och minska onödig oro och stress genom att ge långsiktigt och styrkebaserat tänkande hos individen för att hantera olikheter i arbetslivet och därmed öka säkerheten.
  • Den ger även ett medvetet och gemensamt förhållningssätt kring handledarskap för att stå rustade inför förändringar och hantera situationer som kan uppstå på ett säkert sätt.

Genomförande

Utbildningen för handledare innefattar en heldag kl 09.00-16.00.

Utbildningen utgår från upplevelsebaserat lärande omkring sättet att se på sig själv, andra och skapar förståelse för ett säkrare arbete.

Utbildningen består av tre delar:

  1. Förändringens fyra rum ® och förändringsledning. Hur hanterar vi förändringar på ett säkert sätt på individ, grupp och organisationsnivå?
    Vad är Förändringens fyra rum? Läs mer om teori och praktik, forandringensfyrarum.se.
  2. Vad skapar motivation, engagemang och vilja? Vi tror att vi har full koll, forskningen säger någonting annat.
  3. LIA-perioden (Lärande i arbete) - vad innebär det att ta emot en studerande från yrkeshögskolan? Vilka gemensamma krav och rutiner finns?

Vi diskuterar även gärna upplägg och innehåll tillsammans med utgångspunkt från era behov.

Kursledare

Torbjörn Trägårdh
Torbjörn är certifierad inom förändringens fyra rum® och jobbar med coachning av både ledare och team när det gäller effektivisering av förändringsprocesser.

Kostnad

3 000 kr/person vid 10-15 deltagare inkl. fika och lunch. Vid färre eller fler antal deltagare begär offert.

Plats

Nässjöakademin, Framtidsvägen 1, Nässjö.

Anmälan

Är du intresserad av utbildningen och vill veta mer eller har önskemål om företagsanpassat upplägg? Kontakta Torbjörn Trägårdh för mer info.

Kontakt

Expandera Minimera
Thomas Gustafsson

Utbildningsledare
Jonas Karlsson
0380-51 72 53
jonas.karlsson@nassjo.se

Nässjöakademin
Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö
nassjoakademin@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.