Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Nässjös platsvarumärke - Ett annat Småland

På den här sidan kan du ta del av information om vad ett platsvarumärke är och hur man som företag, organisation eller förening kan använda sig av ett platsvarumärke i sin marknadsföring.

På sidan Material kan du ladda ned logotyp och bilder. Det är även här det kommer finnas exempel på projekt som genomförs inom ramen för platsvarumärket som kan användas som inspiration till hur vi tillsammans skapar en attraktiv plats.

Vår position

Mitt i den pittoreska idyllen Småland, bland röda stugor med Bullerbykänsla, tonar något helt annat fram. Rebelliskt och levande. En plats med en egen stil som är formad av sin industriella historia och en touch av rock ’n roll. Det är Nässjö.

Här finns handlingskraftiga människor med olika bakgrund som skapar tillsammans. Vi är aktiva, gillar utmaningar och hämtar kraft från idrott och kultur. Här finns även närhet. Närhet till Jönköping, till storstäder, till kontinenten och till en mäktig natur på höglandet. Här finns nya möjligheter och en sällsynt drivkraft. Kalla det en vilja av stål, kalla det Nässjöanda, men det gör oss framgångsrika.

Vi är något annat. Vi gör något annat. Vi bär vårt industriarv in i framtiden och omfamnar det i både stad och landsbygd.

Vår position är Ett annat Småland.

Våra tillgångar

INDUSTRIELLA MILJÖER - Vårt industriella arv föddes för 150 år sedan när rallarna kom till platsen och är idag pånyttfött genom bland annat Kulturgatan i Bodafors, street art i centrala Nässjö och utvecklings-kraften i Träcentrum. Det ger oss också en opolerad och genuin personlighet som sticker ut i Småland. Vi sneglar mer åt Norrköping och Borås än åt Eksjö och Vimmerby.

ORD VI GILLAR: Opolerad, ruff, industriell, äkta, okonstlad, rå, oredigerad, rustik, smältdegel

HANDLINGSKRAFTIGA ELDSJÄLAR - Nässjö har inte fått något gratis. Här har människor sedan länge tänkt nytt, skapat och tålmodigt arbetat utifrån rådande förutsättningar. Kraften kommer från varandra, från infödda och inflyttade Nässjöbor. Här finns plats för människor som vill och vågar och vi har en unik drivkraft och sammanhållning. Kalla det en vilja av stål, kalla det Nässjöanda, men det har gjort att vi är framgångsrika.

ORD VI GILLAR: Levande, engagerad, eldsjäl, arbetsam, handlingskraftig, praktisk

HÖGLANDSNATUREN - Att komma ut i naturen i Nässjö är som att kliva ut i de norrländska vidderna eller i de skotska högländerna. Här är luften hög, vyerna storslagna och årstiderna tydliga. Att Nässjö är Smålands höjdpunkt gör att vintrarna är snöfyllda och nätterna stjärnklara. Här hämtar vi kraft och inspiration.

ORD VI GILLAR: Mäktig, storslagen, krispig, utmanande, aktiv, tuff

KULTURLIV - I Nässjö är kulturen levande och genomsyrar hela kommunen. Från det anrika kulturhuset Pigalle till råa husväggar målade av kända konstnärer. Här finns det krögare som startar finkrog i nedlagda kyrkor och vi har flera museer som spänner över både järnväg och natur. Och Nässjö är givetvis fortfarande känt för sin rockscen.

ORD VI GILLAR: Retro, rockig, urban, street art, okonstlad, attityd


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.