Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Solenergi

Intresset för att producera egen el med hjälp av solen ökar för varje år. I Nässjö kommun producerar vi över 2 miljoner kWh idag och fler stora anläggningar är på gång att byggas i kommunen.

Vill du veta mer om hur det fungerar och vad man ska tänka på så är du välkommen att höra av dig till vår Energirådgivare. Du kan också söka information på följande länkar.

Länkar

Energibesparing

Det finns mycket du kan göra själv för att påverka din egen elräkning, och du kan börja redan idag. Husguiden vänder sig till dig som bor i villa, parhus, radhus eller äger en sommarstuga och vill minska energianvändningen i ditt hus.
Husguiden – för dig som vill energieffektivisera ditt hus, Energimyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du arbeta för att minska ditt företags elanvändning i nuvarande läge av höga elpriser och hårt tryck på elsystemet? Eller tänka mer långsiktigt gällande energifrågan med hjälp av ett systematiskt arbetssätt? Ta stöd i de områden som är viktiga för ditt företags energiarbete.
Företagsguiden - för dig som vill energieffektivisera ditt företag Energimyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Solelportalen

Opartisk faktasida om solceller som Energimyndigheten tagit fram,
Solelportalen - en vägledning om solceller, Energimyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Solcellskollen

Få på ett enkelt och kostnadsfritt sätt fram vilka förutsättningar du har att producera solel. Här finns också möjlighet att ta in offerter.
Solcellskollen, webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Solcellsofferter
Jämför offerter på solceller. Kostnadsfri tjänst där du kan skapa en offertföfrågan och få in offerter från olika solcellsföretag i din kommun.
Solcellsofferter, webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bra information till bostadsrättsföreningar,
Guide: Solceller för bostadsrättsföreningar, Solcellskollen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svensk Solenergi

Svensk Solenergi (SSE) är en branschförening, som med närmare 250 professionella medlemmar representerar såväl den svenska solenergibranschen som de forskningsinstitutioner som verkar inom solenergiområdet.
Svensk solenergi, webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Solcellsanläggning och bygglov

I vissa fall krävs det bygglov för att bygga solceller. På kommunens webbplats finns information om vad du ska göra och tänka på när du bygger en solcellsanläggning.
Solceller

Kontakt

Expandera Minimera

Energi- och klimatrådgivare
072-141 08 83
energiradgivning@tranas.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.