Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Fairtrade City

Nässjö är en diplomerad Fairtrade City. Det innebär att vi arbetar tillsammans för att öka utbudet av rättvisa varor i handeln, på caféer, restauranger och hotell samt på arbetsplatser. 

Vi arbetar också med att öka kommunens inköp av rättvisa varor och sprida information kring rättvis handel. Nässjö var den tjugoförsta kommunen i Sverige att bli en Fairtrade City.

Så kan du engagera dig

Din viktigaste uppgift är att berätta för din familj och dina vänner om Fairtrade-märkningen och vad rättvis handel innebär. Välj Fairtrade-märkt eller liknande när du handlar eller fikar. Fråga i butiken efter dessa varor. Företag och organisationer kan ställa krav när de köper in varor.

Nässjö kommuns arbetsgrupp anordnar flera kampanjer och aktiviteter, allt från butiksprovningar till större jippon som orättvisa fotbollsmatcher.  Vi samarbetar ofta med olika föreningar som gillar rättvis handel, kanske kan vi göra något tillsammans med din förening?

Det behövs ingen förkunskap, bara engagemang!

Nässjö diplom för Fairtrade City 2021

Nässjö diplom för Fairtrade City 2021

 

Mer information om fairtrade finns på webbplatsen fairtrade.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.