Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Schema, öppettider och stängning

Schema, öppettider och stängning

Här hittar du mer information om schema, öppettider, stängning vid kompetensutvecklingsdagar, sommaröppethållande och omsorg vid semester på förskola/fritidshem.

Schema på förskola och fritidshem

Barnets schema ska registreras två veckor innan det börjar gälla. Vårdnadshavaren registrerar barnets schema i e-tjänsten för förskola och fritidshemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider på förskola och fritidshem

Förskolor och fritidshem är öppna mellan klockan 06.30 och 18.30 på vardagar. Vid behov kan förskola/fritidshem öppna klockan 06.00. För att lämna sitt barn/elev tidigare än klockan 06.30, krävs intyg från arbetsgivare.

Sommaröppet på förskola och fritidshem

Under juli månad samverkar förskole- och fritidshemsverksamhet och endast ett begränsat antal enheter är öppna. De vårdnadshavare som inte kan förlägga sin semester, eller av andra skäl behöver omsorg för sina barn/elever dessa veckor, hänvisas till en enhet där samordning sker.

Omsorg vid semester

När någon av vårdnadshavarna har semester är huvudregeln att barnet/eleven ska vara ledig från förskola/fritids. I Nässjö kommun finns möjlighet för barn att vara på förskola/fritids max fem dagar per läsår om vårdnadshavaren tillfälligt är ledig eller har semester någon enstaka dag (2019 fyra dagar, från och med 2020 fem dagar).

Stängning vid kompetensutvecklingsdagar

Vid kompetensutvecklingsdagar samverkar enheterna och har endast ett begränsat antal förskole- och fritidshemsplatser. Fem dagar per läsår stänger enheterna för personalens kompetensutveckling (2019 fyra dagar, från och med 2020 fem dagar). Det innebär att vårdnadshavare i möjligaste mån ansvarar för sitt barns omsorg dessa dagar. Om det inte är möjligt för vårdnadshavare, kontakta respektive förskolechef/rektor. Någon avgiftsreducering sker inte dessa dagar.

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.