Regler och avgifter förskola och fritidshem

Här hittar du information om regler och avgifter inom förskola och fritidshem i Nässjö kommun.

Ansök om plats på förskola och fritidshem

Du ansöker om plats på förskola eller fritidshem i vår e-tjänst för förskola och fritidshem. Du kan också få hjälp med din ansökan på kommunens medborgarkontor.

Det är vårdnadshavare som ansöker om plats på förskola/fritids. Du kan ansöka om plats till både kommunala och fristående förskolor samt omsorg under obekväm tid. När ansökan har registrerats skickas en köbekräftelse via mejl eller brev till vårdnadshavaren. Enligt skollagen ska en förskoleplats erbjudas inom fyra månader från ansökningsdatum.

Uppsägning av plats på förskola och fritidshem

En plats på förskola/fritids ska sägas upp senast två månader innan barnet/eleven beräknas sluta. Avgift tas ut under uppsägningstiden oavsett om platsen används eller inte.

Uppsägning görs via e-tjänsten för förskola och fritidshem eller på uppsägningsblankett. Vårdnadshavare som säger upp en plats inom förskola eller fritidshem och sedan ansöker om en ny plats inom tre månader, ska betala avgift för den mellanliggande tiden.

Fakturor förskola och fritidshem

Har du frågor om fakturor för förskola eller fritidshem är du välkommen att kontakta administratörerna på barn- och utbildningskontoret: Åsa Karlsson, 0380-51 83 39 eller Ulrika Jonsson, 0380-51 83 41.

Expandera Minimera

Verksamhetschef förskola