Regler och avgifter förskola och fritidshem

Här hittar du information om regler och avgifter inom förskola och fritidshem i Nässjö kommun.

Ansök om plats på förskola/fritidshem

Du ansöker om plats på förskola eller fritidshem i vår e-tjänst för förskola och fritidshem. Du kan också få hjälp med din ansökan på kommunens medborgarkontor.

Det är vårdnadshavare som ansöker om plats på förskola/fritids. När ansökan har registrerats skickas en köbekräftelse via mejl eller brev till vårdnadshavaren.

Uppsägning av plats på förskola/fritidshem

En plats på förskola/fritids ska sägas upp senast två månader innan barnet/eleven beräknas sluta. Avgift tas ut under uppsägningstiden oavsett om platsen används eller inte.

Uppsägning görs via e-tjänsten för förskola och fritidshem eller på uppsägningsblankett. Vårdnadshavare som säger upp en plats inom förskola/fritidshem och sedan ansöker om en ny plats inom tre månader, ska betala avgift för den mellanliggande tiden.