Regler och avgifter förskola och fritidshem

Här hittar du information om regler och avgifter inom förskola och fritidshem i Nässjö kommun.

Ansök om plats på förskola och fritidshem

Du ansöker om plats på förskola eller fritidshem i vår e-tjänst för förskola och fritidshem. Du kan också få hjälp med din ansökan på kommunens medborgarkontor.

Det är vårdnadshavare som ansöker om plats på förskola/fritids. Du kan ansöka om plats till både kommunala och fristående förskolor samt omsorg under obekväm tid. När ansökan har registrerats skickas en köbekräftelse via mejl eller brev till vårdnadshavaren. Enligt skollagen ska en förskoleplats erbjudas inom fyra månader från ansökningsdatum.

Säga upp plats på förskola eller fritidshem

En plats på förskola eller fritids ska sägas upp senast två månader innan barnet/eleven beräknas sluta. En avgift tas ut under uppsägningstiden oavsett om platsen används eller inte.

Uppsägning görs via e-tjänsten för förskola och fritidshem eller på uppsägningsblankett. Vårdnadshavare som säger upp en plats på förskola eller fritids och sen ansöker om en ny plats inom tre månader, ska betala avgift för den mellanliggande tiden.

Fakturor förskola och fritidshem

Har du frågor om fakturor för förskola eller fritidshem är du välkommen att kontakta administratörerna på barn- och utbildningskontoret, telefon 0380-51 83 39 eller 0380-51 83 41.

Expandera Minimera

Fakturafrågor och tillämpningsregler,
förskola och fritidshem
0380-51 83 39, 0380-51 83 41

Frågor kring barnplacering och kö till förskola
monica.carlsson@nassjo.se

Verksamhetschef – förskola
Helena Petersson
helena.petersson@nassjo.se

Grundskolechef
Åsa Wadling
asa.wadling@nassjo.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.