Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Håll Nässjö rent

Snart är det vår och dags för Håll Sverige Rents Skräpplockardagar. Då får barn och unga lära sig mer om nedskräpningens konsekvenser och lösningar genom att själva plocka skräp.

Skräpplockardagarna

Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av att det går att göra skillnad tillsammans. Genom att delta väcker vi barnens engagemang mot nedskräpning och för hållbar utveckling. Aktiviteten är uppskattad av både barn och vuxna.

Nässjö kommun samarbetar med Håll Sverige Rent under Skräpplockardagarna. Vi hoppas att alla förskolor, grundskolor och gymnasieskolor sluter upp och är med!

Det är kostnadsfritt att delta och det finns ett skolmaterial som är anpassat efter läroplanen. Alla som beställer gratis skräpplockarpåsar via webbshoppen hos Håll Sverige Rent får dem skickade direkt till sin verksamhet.

Anmälan

Både skolor, förskolor och föreningar kan anmäla sig. Anmäl er verksamhet till skräpplockardagarna hos Håll Sverige Rent,
Skräpplockardagarna, Håll Sverige Rent Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skolmaterial

I Skräplabbet finns mängder av kluriga uppgifter och samarbetsövningar. Visa film för barnen innan ni går ut och plockar skräp. Gör fina porträtt med alla skräphjältar. Och använd samtalsbilder för att prata med klassen om hur skräpplockning går till. Materialet är digitalt och kostnadsfritt.

Praktisk information

Ni kan arrangera er skräpplockardag när ni vill, på våren eller hösten. När det passar verksamheten bäst!

Om ni deltar på skräpplockardagarna och soppåsarna inte får plats i sopkärlet så går det bra att ställa dessa bredvid. Om ni plockar skräp någon annan dag på året och soppåsarna inte får plats i kärlet ska detta meddelas till Nässjö Affärsverk (NAV) på telefonnummer: 0380-51 70 00.

Kontakt

Expandera Minimera

Vid frågor om skräpplockardagarna, kontakta samhällsplaneringskontoret
0380-51 80 00
samhallsplaneringskontoret@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.