Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Håll Nässjö rent

Årligen annordnas skräpplockardagarna vilket är en insats där barn och unga plockar skräp och lär sig om nedskräpningens konsekvenser och lösningar. Tillsammans håller vi Nässjö rent. 

Information med anledning av Covid-19: Det blir inga aktiviteter under hösten 2020, utan skräpplockardagarna återupptas 2021 istället.

Skräpplockardagarna

Håll Sverige Rents skräpplockardagar arrangeras i kommunen till hösten. Till kampanjen finns ett kostnadsfritt skolmaterial som är anpassat efter läroplanen,
Material och inspiration, Håll Sverige Rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anmälan

Det kostar ingenting att delta och annmälan görs via ett formulär på webbplatsen Håll Sverige Rent,
Välkommen att anmäla dig till årets Skräpplockardagar, Håll Sverige Rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Deltar ni på skräpplockardagarna och soppåsarna inte får plats i sopkärlet går det bra att ställa dessa bredvid. Om ni plockar skräp någon annan dag på året och soppåsarna inte får plats i kärlet ska detta meddelas till Nässjö Affärsverk på telefonnummer: 0380-51 70 00.

Aktiviteter på olika platser

Som en del i skräpplockardagarna arrangerar kommunen tillsammans med NAV aktiviteter vid fem tillfällen i höst. Förskolebarn i 5-6 års ålder kommer bjudas in till en förmiddag med aktiviteter. Barnen kommer få möjligheten att se hur en sopbil fungerar, lära sig mer om källsortering och hur man blir en sorteringshjälte.

Aktiviteterna är öppna mellan klockan 09.00 till 10.30 på samtliga platser. Det är drop-in som gäller.

Vi planerar att hålla aktiviteter vid två tillfällen i Nässjö stadspark (bredvid scenen) samt vid ett varsitt tillfälle i Forserum (Frickabäcken, i närheten av Jönköpingsvägen 39), i Malmbäck (på fotbollsplanen intill Malmbäcks skola) samt i Bodafors (grusplanen vid Emåvallen).

  • Ta gärna med förmiddagens frukt och ha er fruktstund hos oss, på så sätt kan ni direkt slänga skruttet/skalet i matavfallstunnan.
  • Om ni har möjlighet kan ni även ta med en påse med skräp från genomförandet av skräpplockardagarna. Den får barnen då slänga direkt i tunnan och se när sopbilen tömmer.
  • Vi har valt att anordna två tillfällen i Nässjö tätort med en förhoppning om att så många barn som möjligt kan delta, både från Nässjö tätort men även intilliggande orter. Självklart får förskolor på orter som inte får besök istället delta på någon av de aktiviteter som anordnas på en ort i närheten.

  Var med i kampen mot skräpet

  Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Genom att vara med väcker vi barnens engagemang mot nedskräpning och för hållbar utveckling. Aktiviteten är uppskattad av både barn och vuxna.

  I Nässjö kommun samarbetar vi med Håll Sverige Rent i Skräpplockardagarna och vi på kommunen hoppas att alla för-, grund- och gymnasieskolor sluter upp och är med.

  Kontakt

  Expandera Minimera

  Vid frågor om skräpplockardagarna, kontakta samhällsplaneringskontoret
  Elin Enhäll
  0380 – 51 82 37
  elin.enhall@nassjo.se

  Hjälpte informationen på den här sidan dig?


  Dolt fält, måste ligga längst upp
  Vad kan vi göra bättre?
  Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
  ×
  Use Google to translate nassjo.se.
  Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.