Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Håll Nässjö rent

Snart är det vår och dags för Skräpplockardagarna. Då får barn och unga lära sig mer om nedskräpningens konsekvenser och lösningar genom att själva plocka skräp.

Skräpplockardagarna

Kampanjen anordnas av stiftelsen Håll Sverige Rent, i samarbete med Nässjö kommun och många andra kommuner i landet. Förra året deltog över 600 000 personer i hela landet!

Till kampanjen finns ett kostnadsfritt skolmaterial som är anpassat efter läroplanen, det finns här:
Material och inspiration, Håll Sverige Rent Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmälan

Det är kostnadsfritt att delta. Alla förskolor, skolor och föreningar som anmäler sig senast 15 maj får skräpplockarpåsar skickade direkt till sin verksamhet från Håll Sverige Rent:
Välkommen att anmäla dig till årets Skräpplockardagar, Håll Sverige Rent Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om ni deltar på skräpplockardagarna under vecka 17, 18 eller 19 och det blir soppåsar som inte får plats i sopkärlet går det bra att ställa dessa bredvid. Om ni plockar skräp någon annan dag på året och soppåsarna inte får plats i kärlet ska detta meddelas till Nässjö Affärsverk på telefonnummer: 0380-51 70 00.

Information med anledning av Covid-19

Att plocka skräp utomhus och med avstånd är en aktivitet som går utmärkt att genomföra tillsammans med andra trots rådande situation. Dock kommer det inte bli några arrangemang i samband med skräpplockardagarna, detta gäller de tidigare planerade aktivitetsdagarna och besöken av sopbilen.

Var med i kampen mot skräpet!

Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av att det går att göra skillnad tillsammans. Genom att vara med väcker vi barnens engagemang mot nedskräpning och för hållbar utveckling. Aktiviteten är uppskattad av både barn och vuxna.

I Nässjö kommun samarbetar vi med Håll Sverige Rent i Skräpplockardagarna. Vi hoppas att alla förskolor, grundskolor och gymnasieskolor sluter upp och är med!

Kontakt

Expandera Minimera

Vid frågor om skräpplockardagarna, kontakta samhällsplaneringskontoret
0380 – 51 80 00
samhallsplaneringskontoret@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.