Mål 15: Ekosystem och biologisk mångfald

För ett hållbart nyttjande av landsbaserade ekosystem, hållbart bruka skogar, bekämpa ökenspridning, hejda och vrida tillbaka markförstöringen samt hejda förlusten av biologisk mångfald.

Det här gör kommunen:

Just nu pågår ett projekt för att skapa våtmarker inom Lövhultsområdet. Våtmarkerna ger bra förutsättningar för att höja den biologiska mångfalden.

Det här kan du göra:

Om du har en trädgård: Öppna ett insektshotell! Det är inte bara bra för den biologiska mångfalden, utan lockar även till sig djur som förbättrar skörden av frukt och bär.

Expandera Minimera

Avdelningen för tillväxt och hållbar utveckling

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.