Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Nässjö Hälsocenter

På hälsocenter kan du få coachning och stöd när du vill förändra dina levnadsvanor. Här arrangeras också gruppaktiviteter som ger social gemenskap. Fokus är att hela du ska må bra, både idag och i framtiden.

Individuell coachning

Hälsocenter bidrar till ditt välmående genom att erbjuda coachning till livsstilsförändring och nya hälsosamma vanor. Du kanske vill komma igång och röra dig mer, förbättra dina matvanor eller få balans mellan aktivitet, återhämtning och sömn.

Gruppaktiviteter

På hälsocenter hittar du också social gemenskap tillsammans med andra. Många aktiviteter sker i grupp. Eftersom verksamheten är en del av Kultur- och fritidsförvaltningen så finns det goda möjligheter till samverkan med föreningsliv, bibliotek och konsthall. Våra hälsofrämjande aktiviteter finns inom olika områden till exempel kultur, natur och rörelse.

Fysisk aktivitet på recept (FaR)

Fysisk aktivitet och rörelse i vardagen är en viktig faktor för att utveckla hälsan. Nässjö Hälsocenter samarbetar med samtliga vårdcentraler inom kommunen. Du som får ett recept på fysisk aktivitet enligt FaR från din vårdcentral erbjuds ett inledande samtal på Hälsocenter. Du möter en hälsocoach som ger stöd till aktivitet och coachar dig vidare. Du tar själv kontakt med Hälsocenter för att boka in ditt första samtal.

Om verksamheten

Hälsocenter i Nässjö vänder sig till vuxna kommuninvånare. Verksamheten finns i Kulturhuset Pigalle i centrala Nässjö.

Nässjö Hälsocenter är ett samarbete där Nässjö kommun samverkar med Region Jönköpings län, vårdcentralerna i kommunen, föreningsliv och civilsamhälle.

Interiör i ett rum som visar gardiner, en bokhylla och en soffgrupp.

Hälsocenters lokal finns i Kulturhuset Pigalle i centrala Nässjö.

Interiör i ett rum som visar växter, en bardisk och barstolar.
Interiör i ett rum som visar en soffgrupp och tavlor på väggen.

Kontakt

Expandera Minimera

Hälsocoach
Annica Ericsson
0380-51 83 14
halsocenter@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.