Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Sommarjobb

Sommarjobba inom äldre- och funktionshinderomsorgen.

Hos oss finns möjligheten att jobba inom antingen äldreomsorgen eller funktionshinderomsorgen under sommaren. Du som är över 18 år är välkommen att söka sommarjobb på kommunen.

Ansök om sommarjobb

Just nu finns inga sommarjobb att söka. Ansökningsperioden för Sommarjobb 2023 öppnas i mitten på december 2022.

Du kan sommarjobba inom dessa områden

Du har möjlighet att välja i vilket verksamhetsområde du önskar sommarjobba i . Du kan välja två alternativ när du gör din ansökan.

Funktionshinderomsorg – Missbruk- och beroendeproblematik

Missbrukarvården arbetar med personer med riskbruk, missbruk- och beroendeproblem. Ibland finns även psykisk sjukdom med i bilden. Man kan arbeta på ett stödboende för personer med alkohol-, drog- eller spelmissbruk, som boendestödjare åt funktionsnedsatta personer med missbruksproblem eller med uppsökande verksamhet och tillsyn på en bostadssocial enhet.

Funktionshinderomsorg - Ordinärt boende

Funktionshinderomsorgen arbetar på olika sätt med personer med fysiska, psykiska eller kognitiva funktionsnedsättningar. Som boendestödjare stöttar man personer med funktionsnedsättning i deras vardagssysslor. En annan uppgift inom funktionshinderomsorgen är att arbeta på en korttidsplats för barn och unga. Där får personer med funktionsnedsättningar miljöombyte och rekreation, samtidigt som det ger anhöriga avlösning. Arbetar man i en verksamhet som har korttidsplatser ger man tillfällig vård och omsorg åt vuxna med funktionsnedsättning, till exempel i samband med rehabilitering.

Funktionshinderomsorg - Personlig assistans

Arbetar man som personlig assistent ger man stöd åt personer med funktionsnedsättningar som behöver hjälp med att till exempel sköta sin personliga hygien, äta, klä av och på sig eller kommunicera med andra.

Funktionshinderomsorg - Särskilt boende

Inom särskilt boende kan man arbeta på olika former av boenden för personer med funktionsnedsättning. En gruppbostad är ett boende för vuxna personer med funktionsnedsättning som behöver lite mer stöd och hjälp i vardagen. Tanken är att skapa något som är så likt ett eget hem som möjligt men med personal på plats dygnet runt.

En servicebostad är ett mellanting mellan egen lägenhet och gruppbostad. Här bor personer som klarar sig lite mer på egen hand, men det finns personal dygnet runt för den som behöver. Servicebostaden består av ett antal lägenheter som har tillgång till gemensam service.

Äldreomsorgen hemtjänst

Att arbeta inom hemtjänsten innebär att man hjälper äldre personer i hemmet med vardagssysslor som att laga mat, handla med mera.

Äldreomsorgen särskilt boende

När man arbetar på ett särskilt boende, eller äldreboende som man säger i dagligt tal, ger man vård och omsorg till de äldre personer som bor där. Det kan handla om hjälp med att äta, sköta personlig hygien med mera.

Kontakt

Expandera Minimera

Vikarieförmedlingen
0380-51 81 88
vikarie.formedlingen@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.