Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Hemsjukvård och rehabilitering

Hemsjukvård är hälso- och sjukvårdsinsatser som utförs i hemmet efter vårdens bedömning av ditt behov.

Hemsjukvård är till för den som behöver hälso- och sjukvård men inte kan ta sig till vårdcentralen själv eller med hjälp av assistans. Efter du fått en hälso-och sjukvårdsinsats, rehabiliteringsinsats eller kanske en bedömning av hjälpmedelsbehov så kommer kommunens avgiftshandläggare sända ut en faktura från Nässjö kommun, som benämns hälso- och sjukvårdsavgift,
Avgifter för hälso- och sjukvård.

Hälso- och sjukvårdsavgift är undantaget dig som bor på särskilt boende, korttidsboende, har personlig assistans eller är under 19 år. För dig är hemsjukvård, rehabilitering och bedömning av hjälpmedel kostnadsfritt.

Hur får man stöd från hemsjukvården?

I första hand vänder du dig till din vårdcentral. Om din läkare bedömer att du har behov av hemsjukvård tas en kontakt med oss. Du kan också komma i kontakt med oss via vårdplanering på sjukhus. Sedan görs ett hembesök av kommunens sjuksköterska, sjukgymnast eller arbetsterapeut som gör en ny bedömning och fattar beslut om inskrivning i hemsjukvård. Om du inte längre är i behov av insatser skrivs du ut ur hemsjukvården och behåller din läkarkontakt på den vårdcentral som du tillhör.

Du kan få hemsjukvård vid ett enstaka tillfälle, under en viss tid efter en sjukhusvistelse eller om du behöver sjukvård i hemmet under en längre period.

Bor du på ett särskilt boende har du alltid rätt till insatser från hemsjukvården.

Patientsäkerhetsberättelse

Läs om kvalitets- och patientsäkerhetsarbetet i hälso- och sjukvården i Nässjö kommun.

Vårdcentralerna i kommunen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På 1177.se finns kontaktuppgifter till vårdcentralerna i kommunen.

Kontakt

Expandera Minimera

Hemsjukvården
0380-51 74 95

Rehabenheten
0380-51 88 55


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.