Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Kulturskolan

Välkommen till Kulturskolan - din bästa stund i veckan! Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmar inom musik, dans, teater och bild.

Nu är vårterminen igång!

Är du intresserad av att börja på något av våra ämne?
Det är inte för sent att anmäla sig.
Anmälningssidan är öppen dygnet runt, året om. Intagning sker i mån av plats. Hoppas vi ses!

Musik- och Danstillägg

Går du i åk 9 och har ett stort musik-eller dansintresse?
Då kanske vårt musik- eller danstillägg kan vara något för dig.
Om du kommer att läsa på Brinellgymnasiet till hösten så finns möjlighet att redan nu ansöka till något av våra tillägg som ditt individuella val. Mer information och ansökan finns i menyn till höger under repektive tillägg.
Välkommen med din ansökan!

Nytt på Kulturskolan

Balett!

Det är just nu fullt i höstens grupper, men ni är välkomna med er ansökan för start längre fram.
Ni anmäler er till balett via vår E-tjänst, välj dans och skriv balett i meddelanderutan .

Bild!

Läsåret 22/23 erbjuder vi nu kurser i bild om FORM. Här kan du lära dig att se och teckna form med perspektiv/ formanalys samt skapa i 3D med olika material som tråd, papier-maché, papperslera, kartonger mm. Designa och skapa dina egna föremål, figurer!
Ni anmäler er till Bild via vår E-tjänst, skriv i meddelanderutan att ni önskar FORM.

Instagram

Nu kan ni även följa oss på Instagram - Kulturskolan Nässjö

Läsårstider

Kulturskolan följer samma läsårstider som grundskolan och gymnasiet. När skolorna har lov eller studiedagar är det ingen undervisning på Kulturskolan.

Frånvaro

Om du blir sjuk eller får förhinder ska du ringa expeditionen eller undervisande lärare och meddela frånvaron så snart du kan. Expeditionen är öppen klockan 08.00-16.00 måndag-fredag och du når oss på telefonnummer 0380-51 83 42.

Uppsägning av plats

Elever som slutar måste anmäla det till sin lärare eller till Kulturskolans expedition. För elever under 18 år måste förälder eller vårdnadshavare anmäla att eleven slutar. Uppsägning av plats ska göras före terminstart för att ni ska slippa ny terminsavgift.

Om Kulturskolan

Vårt uppdrag och verksamhetsidé är att alla kommunens elever ska få ta del av det kunnande och skapande som finns på Kulturskolan. Våra duktiga lärare undervisar på alla nivåer, från nybörjare till de elever som tänker sig en yrkeskarriär inom musik, dans eller teater. Du hittar allt från klassiska former till pop och rock, jazz och modernt på vår skola.

Det finaste med Kulturskolan är att alla elever och lärare har ett gemensamt mål, och att vi samlas kring ett gemensamt intresse. Vi har fantastiskt roligt på Kulturskolan, samtidigt som vi lär oss mycket.
Varmt välkommen till oss!


Evenemang på Kulturskolan

Kulturskolans kalender med tider och datum för evenemang, konserter och uppvisningar.

Här ligger kulturskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Nässjökartan kan du se var kulturskolan ligger.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.