Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Mål 1: Ingen fattigdom

Avskaffa fattigdom i alla dess former överallt.

Mål 1 är att utrota all fattigdom. Fattigdom är mer än bara brist på pengar, det handlar även om brist på frihet, inflytande, hälsa, utbildning och säkerhet. Detta når vi genom utbyggda sociala trygghetssystem, tillgång till grundläggande tjänster, ekonomiska resurser och bygga upp en motståndskraft mot sociala, ekonomiska och miljömässiga katastrofer.

Nässjö är en Fairtrade city och kommunens arbetsgrupp anordnar aktiviteter och kampanjer för att öka medvetenheten om produktionsförhållanden runtom i världen och din möjlighet att bidra genom att handla Rättvisemärkt.

Det här gör Nässjö kommun:

Nässjö kommun arbetar på olika sätt med att hjälpa de som behöver stärkas ekonomiskt. En del är ekonomiskt bistånd till de som har svårigheter att klara sin egen försörjning. Kommunen erbjuder kostnadsfri budget och skuldrådgivning för de som känner att de tappat kontrollen över sin ekonomi. Där kan du få råd, stöd och hjälp med att ansöka om skuldsanering. Genom Konsument Höglandet kan du som kommuninvånare få information om vad dina skyldigheter och rättigheter som konsument samt rådgivning och stöd vid reklamationer och tvister.

Det här kan du göra själv:

Som privatperson kan du handla Rättvisemärkta varor och påverka vänner och bekanta genom att berätta om vad Rättvisemärkt är och hur det gör skillnad. Du kan även fråga efter Rättvisemärkta alternativ i butiker.

I Sverige har vi redan ett relativt utbyggt socialt skyddssystem men det är inte alla som är medvetna om den hjälp de kan få. Du kan därför bidra genom att själv undersöka vilken hjälp som finns att få och berätta för andra.

Lär dig mer om privatekonomi och skapa dig en egen budget för att få koll på dina inkomster och utgifter.

Kontakt

Expandera Minimera

Utvecklingsavdelningen
0380-51 80 00


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.