Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Starta och driva fristående förskola

Enskilda personer får starta fristående förskolor, fritidshem och annan pedagogisk omsorg. Om verksamheten uppfyller kvalitetskraven ska kommunen godkänna ansökan och ge bidrag till verksamheten.

Vem kan driva fristående förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg?

Huvudman för en fristående verksamhet kan vara ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag, en förening, ett registrerat trossamfund, en stiftelse eller en enskild individ.

Krav på verksamheten

  • För att få tillstånd att starta en fristående förskola, fritidshem eller annan pedagogisk omsorg krävs det att verksamheten lever upp till kraven som beskrivs i skollagen.

Ansökan

Ansökan görs via e-tjänsten,
Fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet - Ansökan om godkännande och rätt till bidrag, Självservice Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Det är barn- och utbildningsförvaltningen som handlägger ansökan. Barn- och utbildningsnämnden beslutar om verksamheten ska godkännas. Vid frågor är du välkommen att kontakta verksamhetschefen för förskolorna.

Anmälan vid förändringar

Förändringar som sker i ägar- och ledningskretsen ska anmälas senast en månad efter förändringen via e-tjänsten,
Fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet - Anmälan om förändring inom ägar- och ledningskretsen, Självservice Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt

Expandera Minimera

Verksamhetschef – förskola
Anna Ekdahl Wass
0380-51 79 64
anna.ekdahl-wass@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.