Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Mål 2: Ingen hunger

Avskaffa hunger, uppnå tryggad livsmedelsförsörjning och förbättrad nutrition samt främja ett hållbart jordbruk.

Mål 2 är att avskaffa hunger, uppnå tryggad livsmedelsförsörjning och förbättrad nutrition samt främja ett hållbart jordbruk. För att uppnå detta behöver vi ett effektivt, varierat och motståndskraftigt jordbruk som genom god infrastruktur och en stabil marknad distribueras till en befolkning som äter en näringsriktig kost. Delmål 1 och 2 handlar om säker och näringsriktig mat.

Det här gör Nässjö Kommun:

Nässjö kommun arbetar med maten i de offentliga köken för att se till att maten i skolor, äldreomsorg och olika boenden ska vara säker och näringsriktig. Stor vikt läggs vid att använda bra råvaror och tillaga rätter som bidrar till en näringsriktig kost utifrån specialkost och livsmedelshygien. I upphandlingarna av mat tas hänsyn till miljö och etik. Måltiderna är en naturlig del av lärprocessen i förskola och grundskola som bidrar till att förmedla vikten av en näringsrik kost.

Det här kan du göra själv:

Som privatperson kan du köpa närproducerad mat, exempelvis på marknaden på torget eller fråga efter lokalt producerad mat i din matbutik. På livsmedelsverkets hemsida kan du göra ”matvanekollen” som hjälper dig börja fundera över dina matvanor. Där finns även mer information och tips om vilken mat du kan försöka äta mer eller mindre av för att få en välbalanserad kost efter din ålder och livssituation.

Kontakt

Expandera Minimera

Utvecklingsavdelningen
0380-51 80 00


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.