Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Förskoleklass

Barn som fyller sex år börjar förskoleklass på hösten. Denna skolform är en del av grundskolan och är därför obligatorisk.

Tiden i förskoleklass syftar till att stimulera barnets lärande och utveckling samt förbereda barnet för den fortsatta skolundervisningen. Förskoleklassens undervisning sker i nära anslutning till de lokaler där årskurs 1 håller till.

Skolplacering

Under februari månad 2021 får alla barn som ska börja förskoleklass ett brev hem om skolplacering. Det finns en reserverad plats för ditt barn vid den skola som er inbjudan kommer ifrån. Om ni önskar platsen på den skolan tackar ni ja och sänder tillbaka erbjudandet till berörd skola.

Annat önskemål

Om det skulle finnas önskemål om en annan placering gör du ansökan via e-tjänst senast den 26 februari 2021,
Ansökan och val av skola vid inflyttning/skolbytelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ditt barn kommer placeras på önskad skola om det finns plats. Önskemålet kan bara tillgodoses om det inte går ut över ett annat barns skolplacering utifrån upptagningsområde. Om ditt barn inte får plats på av er önskad skola har barnet kvar sin plats på skolan inom det upptagningsområde ni är bosatta.

Ni kommer få svar senast den 30 mars 2021 om beslutad skolplacering vid annat önskemål.

Kontakt

Expandera Minimera

Grundskolechef
Helena Petersson 
0380-51 77 39
helena.petersson@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.