Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Kommunarkiv

I kommunens arkiv finns de allmänna handlingarna som kommunala verksamheterna har lämnat efter sig. Vi har även handlingarna från ett fåtal enskilda arkivbildare, till exempel föreningar och företag.

I myndigheternas arkiv finns ett stort kulturarv i form av den information som har skapats genom tiderna. Vi bevarar de allmänna handlingarna för att garantera rättssäkerheten och för att kunna skapa en effektiv förvaltning, för att allmänheten ska kunna vara delaktig i den demokratiska processen och för att kunna bidra till forskningen.

Ta del av handlingar

I Sverige har vi Tryckfrihetsförordningen som ger alla rätt att ta del av allmänna handlingar. Du har dessutom rätt att vara anonym bortsett när det gäller uppgifter som skyddas av sekretess. Då måste du uppge vem du är för att kommunarkivets personal ska kunna ta ställning till om du får ta del av sekretesskyddat material.

Beställa handlingar från Nässjö kommunarkiv

Kopia på ditt betyg från Nässjö kommuns skolor

Om ditt originalbetyg har försvunnit kan du begära ut en kopia. I kommunens arkiv finns betyg från högstadium, gymnasiet och Nässjö Lärcenter. Om du nyligen slutat skolan kan ditt betyg finnas kvar på skolan, efter cirka fem år flyttas de över till Nässjö kommuns arkiv.

Du kan beställa en kopia av ditt betyg via e-tjänst:
Beställa kopia av betyg, Självservice Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kopia på dina journaler från elevhälsan

Om du behöver en kopia på någon dokumentation som gjorts om dig själv inom elevhälsan kan du begära ut en kopia från kommunarkivet. Om du nyligen slutat skolan finns det kvar hos elevhälsan på Barn- och utbildningsförvaltningen.

Kopia på övriga handlingar från Nässjö kommunarkiv

Om du vill ha kopior på andra handlingar eller veta mer om kommunarkivet, kontakta kommunarkivet:

kommunstyrelsen@nassjo.se eller ring kommunens växel 0380-51 80 00 och be om att bli kopplad till kommunarkivet.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.