Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Kommunarkiv

I kommunens arkiv finns de allmänna handlingarna som kommunala verksamheterna har lämnat efter sig. Vi har även handlingarna från ett fåtal enskilda arkivbildare, till exempel föreningar och företag.

I myndigheternas arkiv finns ett stort kulturarv i form av den information som har skapats genom tiderna. Vi bevarar de allmänna handlingarna för att garantera rättssäkerheten och för att kunna skapa en effektiv förvaltning, för att allmänheten ska kunna vara delaktig i den demokratiska processen och för att kunna bidra till forskningen.

Ta del av handlingar

I Sverige har vi Tryckfrihetsförordningen som ger alla rätt att ta del av allmänna handlingar. Du har dessutom rätt att vara anonym bortsett när det gäller uppgifter som skyddas av sekretess. Då måste du uppge vem du är för att kommunarkivets personal ska kunna ta ställning till om du får ta del av sekretesskyddat material.

Kontaktuppgifter

Vill du veta mer om kommunens arkiv eller begära ut handlingar kontaktar du kommunstyrelsen@nassjo.se eller ringer kommunens växel 0380-51 80 00.

Betyg

Om ditt originalbetyg har försvunnit kan du begära ut en kopia. I kommunens arkiv finns betyg från högstadium, gymnasiet och Nässjö Lärcenter. Om du nyligen slutat skolan kan ditt betyg finnas kvar på skolan, annars finns de i Nässjö Kommuns arkiv. Beroende på vilken skola du gick i behöver vi olika uppgifter för att hitta betygen.

Du kan beställa en kopia av ditt betyg via e-tjänst,
Beställa kopia av betyg, Självservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.