Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Energi- och klimatrådgivning

Energi- och klimatrådgivningen ger tips och råd om hur du kan minska din energianvändning och miljöpåverkan. Det är en kostnadsfri och oberoende service hos Nässjö kommun som finansieras av Energimyndigheten.

Kontakta din energi- och klimatrådgivare

Har du frågor om hur du kan spara energi, vilka olika uppvärmningssystem som finns på marknaden eller hur det går till att installera solceller? Då är du välkommen att höra av dig till energi- och klimatrådgivningen som kan ge generella tips och rekommendationer. Målet är att du ska få stöd för att kunna ta bättre beslut ur ett energi- och klimatperspektiv. Det går att spara både kronor och kilowattimmar!

Vem kan vända sig till energi- och klimatrådgivningen?

  • Privatpersoner
  • Små och medelstora företag
  • Bostadsrättsföreningar
  • Privata flerbostadshusägare
  • Föreningar

Webbutbildningar till företag om energieffektivisering

Energimyndigheten erbjuder webbutbildningar i energieffektivisering för små och medelstora företag.

De nuvarande sex utbildningarna riktar sig till hotell, restauranger, teknikföretag, installatörer, livsmedelsföretag och företag inom trä- och möbelindustrin.

Hotell- och restaurangkurserna finns även på engelska.

Energimyndighetens wepplats  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder mer information.

Utbildningarna ingår i en serie som heter Energismarta företag och utbildningarna består av tips, övningar och kunskap på ett lättsamt och lekfullt sätt. De har tagits fram i samarbete med besöksnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation Visita och har testats av några företag i branschen. Dessa har gett tummen upp för utbildningarna.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.