Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Frånvaro och sjukanmälan

Om ditt barn inte kommer till förskolan, skolan eller fritids är det viktigt att du följer Nässjö kommuns rutiner för att anmäla frånvaro.

Vårt system är till för att du som vårdnadshavaren ska känna dig trygg när förskola, skola och fritids har tagit över ansvaret för ditt barn. Det är därför mycket viktigt att du som vårdnadshavare meddelar oss när ditt barn är frånvarande.

Förskola

Om ditt barn är frånvarande ska du alltid meddela detta till personalen på förskolan. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt, senast samma tid som barnet skulle börjat förskolan den dagen. Du måste ringa och anmäla frånvaro varje dag som barnet är frånvarande.

Vad händer om du inte anmäler frånvaro?

Om ditt barn är frånvarande och du inte meddelat förskolan ringer personalen dig inom en timme för att höra vad som har hänt. Det gör vi för att försäkra oss om att barnet inte har försvunnit eller att något annat allvarligt inte har hänt barnet. Om vi inte få tag på dig eller annan anhörig, anmäler vi till polisen att barnet är försvunnet. Det är därför viktigt att du anmäler frånvaro varje dag som ditt barn är frånvarande.

Grundskola/fritidshem

Vårdnadshavarens ansvar

Om en elev är sjuk eller frånvarande ska vårdnadshavaren meddela skolan och fritidshemmet varje dag innan skolan börjar och innan schemalagd tid på fritidshemmet. Vet du om att ditt barn kommer vara hemma flera dagar kan du anmäla det direkt. Du anmäler frånvaro för ditt barn genom att ringa 0380-64 90 32 eller registrerar frånvaron direkt i Dexter.

Skolans ansvar

Om en elev inte blivit anmäld som frånvarande och inte kommit till skolan kontaktar läraren vårdnadshavaren. Om eleven inte kommer till skolan/fritids och det inte är möjligt att få kontakt med vårdnadshavare kommer skolan/fritids att anmäla eleven som försvunnen till polisen.

Elevens ansvar

Om en elev behöver gå hem under dagen ska eleven meddela sin klassföreståndare.

Rätt schema

Via appen Tieto Edu lägger du som vårdnadshavare in barnets schema. Du laddar ner appen Tieto Edu till din mobil eller surfplatta. Appen finns på Google play och App store. Identifiering sker med Bank-ID.
Tieto Education

Kontakt

Expandera Minimera

Frånvaroanmälan förskola
Kontakta personalen på din förskola

Frånvaroanmälan grundskola och fritidshem
Ring 0380-64 90 32 eller anmäl via Dexter

Har du frågor om rutiner för frånvaroanmälan?
Kontakta barn- och utbildningsförvaltningen
Lars Edstrand, 0380-51 72 22
lars.edstrand@nassjo.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.