Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Frånvaro och sjukanmälan

Om ditt barn inte kommer till förskolan, skolan eller fritids är det viktigt att du följer Nässjö kommuns rutiner för frånvaroanmälan.

Vårt system är till för att du som vårdnadshavaren ska känna dig trygg när förskola, skola och fritids har tagit över ansvaret för ditt barn. Det är därför mycket viktigt att du som vårdnadshavare meddelar oss när ditt barn är frånvarande.

Förskola, grundskola och fritidshem

Anmäl frånvaro via appen Edlevo

Om barnet/eleven är sjuk eller frånvarande ska du som vårdnadshavare meddela förskolan/skolan/fritidshem genom att anmäla frånvaron i appen Edlevo.

Du ska ha anmält frånvaron senast samma dag och tid som barnet/eleven skulle börjat i verksamhet. Vet du att ditt barn kommer att vara frånvarande mer än en dag har du möjlighet att registrera frånvaro idag och imorgon, sedan måste du anmäla frånvaro på nytt. Detta måste upprepas tills ditt barn kan återvända till förskolan/skolan/fritidshemmet.

Om du som vårdnadshavare inte meddelat frånvaro

Om barnet/eleven är frånvarande men inte blivit frånvaroanmäld kontaktar personalen dig som är vårdnadshavare. Om vi inte få tag på dig, anmäler förskolan/skolan/fritids till polisen att barnet är försvunnet. Det är därför viktigt att du anmäler frånvaro varje dag som ditt barn är frånvarande.

Elevens ansvar att meddela frånvaro när de går i skolan

Om en elev behöver gå hem under dagen ska eleven meddela sin klassföreståndare på skolan.

Frånvaro

Via appen Edlevo anmäler du som vårdnadshavare frånvaro för ditt barn. Du laddar ner appen Edlevo  till din mobil eller surfplatta. Appen finns på Google play och App store. Identifiering sker med Bank-ID.
Edlevo

Kontakt

Expandera Minimera

Frånvaro och sjukanmälan
Anmäl frånvaro via Edlevo,
Edlevo

Vid frågor om rutiner för frånvaroanmälan
Kontakta barn- och utbildningsförvaltningen.

Förskola
Åsa Karlsson, 0380-51 83 39

Grundskola
Maria Mörk, 0380-51 83 70

Gymnasiet
Emma Swärd, 0380-51 74 17


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.