Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Frånvaro och sjukanmälan

Om ditt barn inte kommer till förskolan, skolan eller fritids är det viktigt att du följer Nässjö kommuns rutiner för frånvaroanmälan.

Vårt system är till för att du som vårdnadshavaren ska känna dig trygg när förskola, skola och fritids har tagit över ansvaret för ditt barn. Det är därför mycket viktigt att du som vårdnadshavare meddelar oss när ditt barn är frånvarande.

Förskola, grundskola och fritidshem

Anmäl frånvaro via appen TietoEdu

Om barnet/eleven är sjuk eller frånvarande ska du som vårdnadshavare meddela förskolan/skolan/fritidshem genom att anmäla frånvaron i appen TietoEdu.

Du ska ha anmält frånvaron senast samma tid som barnet/eleven skulle börjat i verksamheten den dagen. Vet du att ditt barn kommer vara frånvarande mer än en dag registrerar du samtliga dagar vid samma tillfälle.

Om du som vårdnadshavare inte meddelat frånvaro

Om barnet/eleven är frånvarande men inte blivit frånvaroanmäld kontaktar personalen dig som är vårdnadshavare. Om vi inte få tag på dig, anmäler förskolan/skolan/fritids till polisen att barnet är försvunnet. Det är därför viktigt att du anmäler frånvaro varje dag som ditt barn är frånvarande.

Elevens ansvar att meddela frånvaro när de går i skolan

Om en elev behöver gå hem under dagen ska eleven meddela sin klassföreståndare på skolan.

Frånvaro

Via appen TietoEdu anmäler du som vårdnadshavare frånvaro för ditt barn. Du laddar ner appen TietoEdu  till din mobil eller surfplatta. Appen finns på Google play och App store. Identifiering sker med Bank-ID.
Tieto Education

Kontakt

Expandera Minimera

Frånvaro och sjukanmälan
Anmäl frånvaro via Tieto Education,
Tieto Education

Vid frågor om rutiner för frånvaroanmälan
Kontakta barn- och utbildningsförvaltningen
Lars Edstrand, 0380-51 72 22
lars.edstrand@nassjo.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.