Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Nässjö kommuns byggnadspris

Priset delas ut till nybyggnads- eller ombyggnadsprojekt, omsorgsfulla renoveringar eller lyckade landskapsprojekt. Kravet är att det har tillkommit i kommunens tätorter eller landsbygd de senaste två åren.

Syftet är att belöna god arkitektur samt god anpassning till platsen utifrån ett estetiskt, socialt, ekonomiskt eller ekologiskt hållbart perspektiv. Byggnadspriset består av en bronsplatta och ett diplom och priset delas ut varje år.

Vinnare av 2021 års byggnadspris

I december tog samhällsplaneringsnämnden beslut om vinnarna av 2021 års byggnadspris.

Vinnare av byggnadspriset 2021 – Linden fastigheter AB – för sitt nya kontor på Vattenverksgatan 1.

Linden har uppmärksammat och tagit tillvara på det utmärkta läget invid Handskerydssjön och skapat en ny modern byggnad som både smälter in i omgivningen och utmärker sig genom sin genomtänkta design och inre miljö. Byggnaden tilltalar genom sina materialval där trä är genomgående interiört och exteriört.

Inuti byggnaden skapas luftiga och ljusa kontorslokaler där utsikten mot Handskerydssjön dominerar. Den inre miljön är väl omhändertagen utformnings- och materialmässigt samt har en utmärkande behaglig luft- och ljudmiljö. Linden har på ett föredömligt sätt prioriterat kvalitet i anpassning till platsen, gestaltning, funktion, hållbara material och genom detta skapat en långsiktigt god investering till gagn för anställda och kommunens innevånare.

Det nya prisvinnande kontoret har ritats av arkitektföretaget Tengbom.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.