Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Musiktillägget

För dig som har ett musikintresse utöver det vanliga erbjuder vi i Nässjö en gymnasial utbildning i ämnet musik inom ramen för ditt individuella val. Du får möjlighet att utöva och studera musik på schemalagd tid under engagerad och kunnig ledning.

Vare sig du vill spela rockmusik eller har mer klassisk inriktning så är du välkommen att söka till vår utbildning. Vi undervisar på de flesta vanligt förekommande instrument och i sång. Musikteori/musiklära utgör en viktig del av undervisningen och du får studera ämnet från grunden till högre nivå. Möjlighet finns som utökad studiekurs att delta i orkesterspel, rockgrupp, kör eller vokalensemble.

Att söka till musiktillägget

Din ansökan till musiktillägget görs via vår e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ansök senast 8 april. Vi behandlar samtliga ansökningar som kommer in och i mån av plats blir du inbjuden till vårt inträdesprov den 19 april klockan 09.00 på Kulturskolan, Pigalle.

Om utbildningen

Utbildningen sker i samarbete mellan Brinellgymnasiet och Nässjö Kulturskola. Kulturskolan har fina och välutrustade lokaler med bland annat en musikstudio. Ditt musiktillägg, som ligger under de individuella valen (200 poäng), ser ut på följande sätt:

Obligatoriska kurser
- Instrument/sång 1, 100 p
- Gehörs- och musiklära 1, 100 p

Frivilliga kurser
- Ensemble 1, 100p
- Instrument/sång 2, 100p

Förbered dig inför detta enkla prov med ett eller flera valfria musikstycken för ditt/dina instrument/sång. Sång är också ett ”instrument”. Alla gör dessutom ett teori- och gehörsprov.

Exempel på tidigare prov:

Vad heter ackorden Pdf, 6.3 kB, öppnas i nytt fönster.
Kryssa för rätt melodi Pdf, 13.9 kB, öppnas i nytt fönster.
Skriv rätt rytm Pdf, 17.5 kB, öppnas i nytt fönster.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.