Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Musiktillägget

Musiktillägget

För dig som har ett musikintresse utöver det vanliga erbjuder vi i Nässjö en gymnasial utbildning i ämnet musik inom ramen för ditt individuella val. Du får möjlighet att utöva och studera musik på schemalagd tid under engagerad och kunnig ledning.

Vare sig du vill spela rockmusik eller har mer klassisk inriktning så är du välkommen att söka till vår utbildning. Vi undervisar på de flesta vanligt förekommande instrument och i sång. Musikteori/musiklära utgör en viktig del av undervisningen och du får studera ämnet från grunden till högre nivå. Möjlighet finns som utökad studiekurs att delta i orkesterspel, rockgrupp, kör eller vokalensemble.

Utbildningen sker i samarbete mellan Brinellgymnasiet och Nässjö Kulturskola. Kulturskolan har nya, fina och välutrustade lokaler med bl.a. en ny musikstudio. Ditt Musiktillägg, som ligger under de individuella valen (200 poäng), ser ut som följer:

Obligatoriskt
- Instrument/sång 1, 100 p
- gehörs- och musiklära 1, 100 p

Frivilligt val
- ensemble 1, 100p
- instrument/sång 2, 100p

----------------------------------------------

ANSÖKAN

OBS! Ansökan till Musiktillägget med start ht19 är öppen och pågår till 22 mars 2019. Du hittar ansökningsblanketten här.PDF

----------------------------------------------

INTRÄDESPROV

Det är en obligatorisk förträff och ett inträdesprov till Musiktillägget den 30 mars 2019. Du blir kallad till denna via brev. Räkna med heldag, beroende på antal sökande.

Förbered inför detta enkla prov ett eller flera valfria musikstycken för ditt/dina instrument/sång. Sång är också ett ”instrument”. Alla gör dessutom ett teori- och gehörsprov.

h vad heter ackordenPDF

e kryssa för rätt melodiPDF

c skriv rätt rytmPDF

 

Kontakt

Expandera Minimera

Nässjö Kulturskola

0380-51 83 42
Karta
E-post

Ansökningsblankett MusiktilläggetPDF

Ansökan skickas till:
Kulturskolan, Bryggmästaregatan 4, 571 31 NÄSSJÖ

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.