Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Vision 2030 och strategiområden

Hur ser Nässjö kommuns framtid ut? Hur vill vi att kommunen ska utvecklas? Att försöka påverka sin framtid är viktigt för såväl en enskild människa som för ett helt samhälle.

2012 antog kommunfullmäktige en vision för Nässjö kommun med sikte på hur det ska vara att leva och verka i Nässjö kommun 2030.

Vision 2030

Nu hjärnvägars! Med glädje och fiffighet vässar vi Smålands höjdpunkt.
Nässjö 2030 – världens rum för människor och möten.

Strategiområden

Nässjö kommun pekat ut fyra strategiskt viktiga områden att fokusera på för att uppnå Vision 2030:

Välfärd

Kommunen ska skapa förutsättningar för en trygg, säker och meningsfull tillvaro som en grund för ökad självständighet och personlig utveckling.

Näringsliv och kompetens

Nässjö kommun har ett positivt och inkluderande näringslivsklimat med en levande och väl fungerande service och handel. Skolan är utvecklande och lärandet livslångt.

Attraktivitet

Nässjö kommun erbjuder goda upplevelser på livets resa! Här är det attraktivt att leva, bo och besöka. Här finns bra bostäder för alla, meningsfulla fritidssysselsättningar och ett rikt kulturliv. Nässjöandan kännetecknas av ett starkt ambassadörsskap med öppenhet och positiv attityd till det nya.

Kommunikationer

I Nässjö kommun har alla tillgång till moderna, snabba och säkra transportsätt (väg, spår, fiber, fiber/trådlöst etc.) som ger bra möjligheter att förflytta tanke, vara, tjänst och människa, såväl inom som utom kommunen.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.