Trygghetslarm
Trygghetslarm är till för att du ska känna dig trygg i ditt hem. Om något oförutsett skulle hända kan du komma i kontakt med kommunens larmgrupp och få hjälp, men det ersätter inte larmnumret 112.
Hur fungerar trygghetslarm?
Trygghetslarm är en larmknapp som bärs som ett armband eller halsband och som används för att larma vid akuta situationer, vid fall, akut sjukdom eller annan fara.
Skulle larmpersonalen inte få kontakt med dig efter att du larmat ringer de på din vanliga telefon. Kan du inte svara åker larmpersonal alltid ut till dig oavsett tid på dygnet.
Alla larm besvaras men det kan dröja innan personal är på plats då larmpersonalen arbetar inom hela kommunen.
Nyckelgömma
När du ansöker om trygghetslarm lämnar du ett medgivande till att en nyckelgömma installeras på din lägenhetsdörr. Endast larmpersonal och i viss mån omvårdnadspersonal har tillgång till nyckelgömman.
Larmtest
Den som sällan använder sitt larm behöver genomföra funktionstest, i form av en provlarmning, minst en gång per månad!
Kostnad
Larmabonnemanget kostar max 250 kr per månad. Trygghetslarmet räknas in i kommunens högkostnadsskydd.
Ansökan
Vill du ansöka om trygghetstelefon - kontakta socialsekreterare via medborgarkontoret, tel 0380-51 80 00.
Uppsägning
Vid uppsägning av larm ring 0380-51 86 95. Svarar ingen är personalen upptagen med en utryckning. Då går det bra att tala in ett meddelande till röstbrevlådan. Har du tillgång till larmet kan du trycka på larmknappen (precis som om du skulle larma). Meddela personen som svarar att du vill avsluta trygghetslarmet.
Annars är alternativet att ringa socialsekreterare som handlägger ditt ärende och säga upp avtalet. Handläggare kan inte avsluta prenumerationen i systemet förrän larmet är återlämnat till socialförvaltningen.
Kontakt
Larmgruppen/Nattpatrullen
Bemannat dygnet runt
0380-51 86 95
Kommunens larmcentral
För felanmälan och frågor kring larmet.
Öppet alla dagar kl. 09.00-16.00
0380-51 86 95