Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Trygghetslarm

Trygghetslarm är till för att du ska känna dig trygg i ditt hem. Om något oförutsett skulle hända kan du komma i kontakt med kommunens larmgrupp och få hjälp, men det ersätter inte larmnumret 112. 

Hur fungerar trygghetslarm?

Trygghetslarm är en larmknapp som bärs som ett armband eller halsband och som används för att larma vid akuta situationer, vid fall, akut sjukdom eller annan fara.

Skulle larmpersonalen inte få kontakt med dig efter att du larmat ringer de på din vanliga telefon. Kan du inte svara åker larmpersonal alltid ut till dig oavsett tid på dygnet. 

Alla larm besvaras men det kan dröja innan personal är på plats då larmpersonalen arbetar inom hela kommunen.

Nyckel till din bostad – digitalt lås

För att personalen ska kunna komma in till dig i din bostad för att hjälpa dig, installeras ett digitalt lås på insidan av din ytterdörr. Det digitala låset syns inte utifrån, och du kan använda låsvredet inifrån bostaden på vanligt sätt.

Personalen som kommer till dig för att hjälpa dig, använder kommunens mobiltelefon för att låsa upp din ytterdörr. På så vis är det möjligt att se vem som har öppnat din dörr och när det skedde. Vilket är en trygghet för dig, och en fördel för personalen; de behöver inte längre bära runt på många nycklar.

Larmtest

Den som sällan använder sitt larm behöver genomföra funktionstest, i form av en provlarmning, minst en gång per månad! 

Kostnad

Kostnaden för trygghetslarm debiteras varje månad. Se vidare information på sidan,
Avgifter för omsorg i ordinärt boende.

Ansökan

Vill du ansöka om trygghetslarm kontaktas socialsekreterare via kontaktcenter.

Uppsägning

Vid uppsägning av larm kontaktas larmgruppen/nattpatrullen. Svarar ingen är personalen upptagen med en utryckning. Då går det bra att tala in ett meddelande till röstbrevlådan. Har du tillgång till larmet kan du trycka på larmknappen (precis som om du skulle larma). Meddela personen som svarar att du vill avsluta trygghetslarmet.

Annars är alternativet att ringa socialsekreterare som handlägger ditt ärende och säga upp avtalet. Handläggare kan inte avsluta prenumerationen i systemet förrän larmet är återlämnat till socialförvaltningen.

Kontakt

Expandera Minimera

Vid ansökan om trygghetslarm kontaktas socialsekreterare via kontaktcenter.

Vid uppsägning av trygghetslarm kontaktas larmgruppen/nattpatrullen.

Larmgruppen/Nattpatrullen
Bemannat dygnet runt
0380-51 86 95

Kommunens larmcentral
För felanmälan och frågor kring larmet.
Öppet alla dagar kl. 09.00-16.00
0380-51 86 95


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.