Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Kompetens- och övningscenter järnväg

På Nässjöakademins kompetens- och övningscenter har du möjlighet att utbilda och fortbilda företagets medarbetare inom järnvägsrelaterade områden. Vi erbjuder kurser och kompetensutveckling inom järnväg och infrastruktur med säkerhet i fokus. Det går även att hyra anläggningen för egna övningar och tester.

Övningsspår

Övningsspåret gör det möjligt att öva säkert i autentisk miljö. Här finns 200 meter dubbelspår med kontaktledning, signaler, vägskyddsanläggning samt två växlar.

Lektionslokaler med ställverk och kontaktledning

I lektionslokalerna finns ställverk 59 uppbyggt samt kontaktledningar för att skapa realistiska förutsättningar för att öva och hantera olika situationer och fel inom järnvägsteknik. Givetvis finns även lektionslokaler för teori.

Tågsimulator

Grundläggande utbildning på ATC, STM och ERTMS, träning på ovanliga händelser som balisfel, backning och växling vid ERTMS samt övning på energiekonomisk körning är bara några exempel där tågsimulatorn är ett utmärkt hjälpmedel vid lärandet. De pedagogiska fördelarna med simulatorträning är många och simulatorbaserad kompetensutveckling och utbildning innebär att teori varvas med simulatorträning då man praktiskt övar på situationer som kan uppstå.

Utbildningar

Vi har bland annat handledarutbildning för järnväg, och utbildningen säkrare förare.

Utbildningen vänder sig till dig som ska vara handledare för exempelvis en LIA-praktikant, elev eller en nyanställd på arbetsplatsen.

För mer information om utbildningen besök sidan,

Utbildningen vänder sig till dig inom järnvägsbranschen som vill veta mer om hur du kan medverka till en säkrare arbetsmiljö.

För mer information om utbildningen besök sidan,

Skräddarsydda utbildningar

Saknar du en kurs eller tänker att det här skulle vi behöva veta mer om? Givetvis kan vi även skräddarsy utbildningar och seminarier med innehåll som anpassas utifrån ditt företags speciella behov och önskemål. Det går även att hyra anläggningen för egna övningar och tester. Kontakta oss för mer information.

Kontakt

Expandera Minimera
Thomas Gustafsson

Utbildningsledare
Jonas Karlsson
0380-51 72 53
jonas.karlsson@nassjo.se

Nässjöakademin
Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö
nassjoakademin@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.