Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Föräldrautbildning och föräldrastöd

Kommunen erbjuder föräldrastödsprogram och föräldrautbildning.

Trygghetscirkeln erbjuder stödprogram till föräldrar med barn i alla åldrar. För tonårsföräldrar som upplever det svårt att hitta balans i föräldraskapet finns tonårsföräldrargruppen.

Trygghetscirkeln är ett kostnadsfritt föräldrastödsprogram för föräldrar med barn i olika åldrar som fokuserar på samspelet mellan föräldrar och barn. Du kan gå kursen själv, men det är bra om båda föräldrarna deltar om möjligheten finns.

Kursinnehåll
Trygghetscirkeln (Circle of Security) bygger på anknytningsteori och har utvecklats ur cirka 50 års forskning. Forskningen har undersökt om vad som gör barn trygga och hur man som förälder kan hjälpa sina barn bli trygga och få god självkänsla. Syftet med kursen är att stärka föräldrars förmåga att läsa av, tolka och möta sina barns grundläggande behov och på så sätt skapa trygghet hos barnet.

Under kursens gång undersöker vi vilket stöd vi som föräldrar behöver ge våra barn när de utforskar världen och sina känslor. Vi tittar på våra egna erfarenheter och funderar över hur de kan avspegla sig i vårt föräldraskap.

Vi tittar på filmklipp som visar barn och föräldrar i olika situationer och pratar om hur vi är tillräckliga som föräldrar. Du bestämmer själv hur mycket du vill dela med dig av till gruppen.

Vi rekommenderar att du deltar vid samtliga tillfällen eftersom träffarna bygger utifrån varandra.

Anmälan
Här anmäler du intresse till programmet,
Trygghetscirkeln, Självservice Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kursledarna
Alla våra kursledare är certifierade att leda Trygghetscirkeln. Vi som håller i träffarna är kuratorer på familjecentralen, Nässjö kommun.

Ta del av mer information på webbplatsen Circle of Security International,
Resurser för föräldrar, Circle of Security International Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Stöd för alla tonårsföräldrar (inte bara när problematiken gäller alkohol/droger).

Är du förälder till en tonåring och upplever att det är svårt att hålla balansen i föräldraskapet? Då finns det möjlighet att delta i grupp tillsammans med andra föräldrar där du får information/utökad kunskap och möjlighet till diskussion.

Som förälder kan det finnas många frågor och det är inte alltid så lätt. Hur lägger man sig i lagom mycket? Hur ställer man lagom höga krav? Hur har man lagom mycket överseende? Hur minskar man konflikter?

Vi erbjuder löpande grupper för tonårsföräldrar där vi träffas en gång i veckan under 2 timmar vid fyra tillfällen. Vi utgår från följande teman:

  • Föräldraskap
  • Kommunikation
  • Identitet
  • Alkohol, tobak och droger

Tillsammans med andra föräldrar och familjebehandlare får du möjlighet att reflektera kring föräldraskapet.

Är du intresserad av att delta eller önskar mer information? Hör av dig till Jessica Strandh, 0380-51 87 27 eller jessica.strandh@nassjo.se.

Kontakt

Expandera Minimera

Trygghetscirkeln
kuratorer.familjecentralen@nassjo.se

Tonårsföräldrargrupp

Öppenvården 0380-51 87 27


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.