Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Anmäl oro för barn och unga

Om du misstänker att ett barn far illa kan du göra en orosanmälan. Det räcker att du har en misstanke eller känner en oro. Du behöver inte veta säkert att något är fel.

Om du misstänker att ett barn eller en ungdom far illa på något sätt hemma, kan och bör du anmäla det till socialförvaltningen.

Som privatperson kan du vara anonym när du gör en orosanmälan. Det kan du däremot inte vara om du arbetar med barn och unga.

Orosanmälningar gör du till socialtjänstens mottagningsgrupp. Om ett barn är i behov av stöd eller skydd kontaktar du socialtjänsten, tel  0380-51 82 77. På kvällar och helger når du socialjour via 112. Ring även 112 om det är akut fara för barnet.

Vad händer efter en orosanmälan?

När socialförvaltningen får in en orosanmälan bedömer de om barnet är i behov av omedelbart skydd eller inte. Socialförvaltningen har fjorton arbetsdagar på sig att fatta beslut om man ska inleda en utredning eller ej. Ibland fattas beslutet redan samma dag som orosanmälan kommit in. Om en utredning inleds ska den vara avslutad inom fyra månader.

Kontakt

Expandera Minimera

Socialtjänstens mottagningsgrupp
Kyrkogatan 4, Nässjö
0380-51 82 77
Mottagningstelefonen är öppen för samtal:
Måndag, tisdag, torsdag, fredag
10.00-11.30
13.00-14.00
Onsdag
13.00-14.00

Om ett barn är i behov av stöd eller skydd ska du kontakta socialtjänsten.

Vid akut fara eller efter kontorstid ring 112 och begär polis eller socialjour.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.