Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Anmäl oro för barn och unga

Om du misstänker att ett barn far illa kan du göra en orosanmälan. Det räcker att du har en misstanke eller känner en oro. Du behöver inte veta säkert att något är fel.

Om du misstänker att ett barn eller en ungdom far illa på något sätt hemma, kan och bör du anmäla det till socialtjänstens mottagningsgrupp på socialförvaltningen.

Om ett barn är i behov av stöd eller skydd ska du kontakta socialtjänsten 0380-51 82 77. Vid akut fara eller efter kontorstid ring 112 och begär polis eller socialjour.

Som privatperson kan du välja att vara anonym när du ringer socialtjänstens mottagningsgrupp och gör en orosanmälan. Om du arbetar med barn och unga kan du inte välja att vara anonym.

Vad händer efter en orosanmälan?

När socialförvaltningen får in en orosanmälan bedömer de om barnet är i behov av omedelbart skydd eller inte. Socialförvaltningen har fjorton arbetsdagar på sig att fatta beslut om man ska inleda en utredning eller ej. Ibland fattas beslutet redan samma dag som orosanmälan kommit in. Om en utredning inleds ska den vara avslutad inom fyra månader.

Kontakt

Expandera Minimera

Socialtjänstens mottagningsgrupp
Kyrkogatan 4, Nässjö
0380-51 82 77

Mottagningstelefonen är öppen för samtal
Måndag, tisdag, torsdag kl. 8.30-16,
onsdag kl. 13-16 samt fredag kl. 8.30-15.
Stängt kl. 9.30-10, 11.30-13 samt 14.30-15.

Om ett barn är i behov av stöd eller skydd ska du kontakta socialtjänsten.

Vid akut fara eller efter kontorstid ring 112 och begär polis eller socialjour.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.