Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Serveringstillstånd alkohol

Det krävs serveringstillstånd enligt alkohollagen för att få servera sprit, starköl, vin och andra alkolholhaltiga drycker.

Du behöver tillstånd oavsett om det gäller ett tillfälligt evenemang som exempelvis en festival eller om du driver en restaurang.

Alkoholhandläggaren handlägger alla ansökningar om serveringstillstånd och ser till att serveringen av alkohol sker under ansvarsfulla former.

Kommunen har ansvar för att svensk alkohollagstiftning följs av kommuninvånarna och utövar tillsyn på de verksamheter som beviljats serveringstillstånd. Nässjö kommun har, som ett komplement till bestämmelserna i alkohollagen, riktlinjer för alkoholservering,
Riktlinjer för alkoholservering, Nässjö kommun Pdf, 178 kB, öppnas i nytt fönster..

Socialnämnden beslutar

Socialnämnden beslutar i ärenden rörande tillstånd för servering av alkoholdrycker enligt alkohollagens bestämmelser och stadens alkoholpolitiska program — riktlinjer för serveringstillstånd. Socialnämnden beslutar också om administrativa ingripanden (återkallelse, varning och erinran). Socialnämnden sammanträder en gång per månad.

Kontakt

Expandera Minimera

Socialförvaltningen
Frida Phalén, alkoholhandläggare
frida.phalen@nassjo.se
0380-51 86 09


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.