Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Skolskjuts

Vid behov ordnar kommunen skolskjuts för elever från förskoleklass till årskurs 9 samt anpassad grund- och gymnasieskola. Skolskjuts kan ordnas till och från skolan inom det elevområde där eleven bor.

 Rätten till skolskjuts bedöms utifrån:

  • Avståndet mellan hem och skola.
  • Trafikförhållanden.
  • Om eleven bor i eller utanför en tätort.
  • Vilken årskurs eleven går i.
  • Eventuella funktionsnedsättningar eller andra särskilda omständigheter.

Kraven som måste vara uppfyllda för att få skolskjuts beskrivs i skolskjutsreglementet Pdf, 1.6 MB, öppnas i nytt fönster..

Om skolskjuts

Inför varje läsår planerar barn- och utbildningsförvaltningen vilka elever som ska ha skolskjuts. Vi avser att skicka beslutet i slutet av vårterminen.

Om du flyttar till kommunen eller byter bostad under ett pågående läsår och bedömer att ditt barn har rätt till skolskjuts gör du en ansökan. Det tar cirka två till fyra veckor att få ett beslut, vid terminsstart är handläggningstiden längre. Tänk på att ansöka i god tid.

Om föräldrarna väljer att eleven ska gå i en annan kommunal skola utanför det elevområde där eleven bor, eller om eleven går i en friskola, är det föräldrarnas ansvar att eleven kommer till och från den valda skolan.

Vid växelvis boende gäller särskilda regler. Du måste till exempel ansöka om skolskjuts åt ditt barn inför varje nytt läsår.

Ansök om skolskjuts via e-tjänst

I Skolskjutsportalen kan du ansöka om skolskjuts men även ta del av information som rör ditt barn som redan är beviljad skolskjuts, pågående ansökningar eller få information kring ett nytt läsår,
Skolskjutsportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Säker skolskjuts

Ta del av folder från arbetsgruppen för säker skolskjuts Skolskjutsar & säkerhet Pdf, 369.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Busskort för gymnasieelever

Elever på gymnasiet har också möjlighet att få busskort i vissa sammanhang. Vid frågor - se uppgift om kontaktperson i kontaktrutan här på sidan.

Kontakt

Expandera Minimera

Frågor om skolskjuts
skolskjuts@nassjo.se

Elin Bäck
0380-51 80 78

Emmelie Sandell
0380-51 82 20

Busskort för gymnasieelever
Ann Björkbom-Tegheim, Brinellgymnasiet
0380-51 88 42
ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.