Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Feriepraktik

Feriepraktik är en möjlighet som har tagits fram i syfte att erbjuda unga ett tillfälle att prova på att praktisera några veckor under sommarlovet. Ansökningsperioden för 2021 är öppen mellan 1-31 mars.

Viktig information: På grund av Covid-19 erbjuds ingen feriepraktik inom äldreomsorg eller barnomsorg (förskola). Vi reserverar oss för att det kan bli en förändring gällande att ta emot praktikanter inom dessa verksamheter.

Istället för att ersätta ordinarie personal, vilket sommarjobbare gör, blir feriepraktikanten tilldelad en handledare och får utifrån det lära sig yrket. Det är ett bra tillfälle för sökande att skaffa sig värdefulla erfarenheter från arbetslivet som de kommer ha nytta av hela livet.

Här finns de vanligaste frågorna och svaren uppdelade i två kategorier; dels för praktikanten och dels för praktikplatsen. Om du fortfarande har frågor är du välkommen att kontakta ansvariga kring feriepraktik.

Erbjud feriepraktikplatser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka här om du vill ta emot praktikanter till din arbetsplats.

Feriepraktiken – en inblick i arbetslivet

Så var feriepraktiken under sommaren 2020.

För praktikanten

Här kan du hitta information om du är intresserad eller redan har sök feriepraktikplats.

För praktikplatsen

Här kan du hitta information om du ska ta emot praktikanter till din arbetsplats.

UngDrive

Vill du testa på att starta eget företag i sommar?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.