Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Kurator på familjecentralen

Att bli förälder är en stor livsförändring som kan skapa många funderingar och frågor. Under småbarnsåren ställs du som förälder inför olika typer av utmaningar under barnets utvecklingsfaser. Kuratorn på familjecentralen finns för dig som förälder och kan ge stöd till exempel i form av enskilda samtal.

Kuratorstöd

Stödet till dig/er kan handla om:

  • stöd i föräldrarollen
  • någon att prata med vid frågor om föräldraskap eller livssituationen som förälder
  • gränssättning och rutiner.

Att ha kontakt med kurator är kostnadsfritt och alla kuratorer har tystnadsplikt. Vid kontakter med Familjecentralen förs inga journalanteckningar eller annan registrering.

Hembesök

Nässjö kommun erbjuder alla som får sitt första barn, eller första barnet i kommunen, ett hembesök av både kurator och BHV-sköterska när barnet är nyfött, 4 månader, 8 månader och 15 månader.

Trygghetscirkel

Föräldrar erbjuds också Trygghetscirkeln som är ett föräldrastödsprogram som syftar till att stärka anknytning och samspel mellan barn och förälder. Detta ges i grupp men kan även ges som individuellt stöd.

Här finner du mer upplysning kring Trygghetscirkeln

Välkommen att ta kontakt!


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.