Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Meny äldreomsorg

Här hittar du menyer för Nässjö kommuns äldreboenden. Restaurangerna är också öppna för anhöriga och allmänhet. 

Välj äldreboende för att visa respektive meny.

Här hittar du menyn för Björkliden. Klicka på veckonumret för utskriftsvänlig version.

  • Vecka 16


    MÅNDAG: Lunch: Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
    Alternativ: Stuvade makroner med stekt korv
    Efterrätt: Körsbärssoppa
    TISDAG: Lunch: Dragondoftande fiskgratäng med kokt potatis
    Alternativ: Nudelwok
    Efterrätt: Fruktkräm
    ONSDAG: Lunch: Pannbiff med stekt lök, brunsås och kokt potatis
    Alternativ: Leverbiff med brunsås och kokt potatis
    Efterrätt: Färsk frukt
    TORSDAG: Lunch: Spenatsoppa med ägghalvor och mjuk ostmörgås
    Alternativ: Köttgryta med kokt potatis
    Efterrätt: Äppelcrepes med lättvispad grädde
    FREDAG: Lunch: Inkokt lax med dillmajonnäs och kokt potatis
    Alternativ:
    Efterrätt: Ostkaka
    LÖRDAG: Lunch: Påsktallrik
    Efterrätt: Mangomousse
    SÖNDAG: Lunch: Fläskkarré med gräddsås och kokt potatis
    Efterrätt: Påskbakelse

  • Vecka 17


    MÅNDAG: Lunch: Grönpepparkyckling med ris/potatis
    Alternativ: Fruktsallad med grädde
    Efterrätt:
    TISDAG: Lunch: Potatismos med fiskgratäng med rotfrukter
    Alternativ: Raggmunk med kycklingfräs
    Efterrätt: Drottningsoppa
    ONSDAG: Lunch: Kalops med kokt potatis
    Alternativ: Spaghetti med 50/50 köttfärssås
    Efterrätt: Glass
    TORSDAG: Lunch: Gulaschsoppa med mjuk ostsmörgås, soppdessert
    Alternativ: Rotsellerifritters med kall sås och kokt potatis
    Efterrätt: Ris á lá Malta med hallonsås
    FREDAG: Lunch: Kåldolmar med brunsås och kokt potatis
    Alternativ: Kycklingpannbiff med brunsås och kokt potatis
    Efterrätt: Rabarberkräm
    LÖRDAG: Lunch: Sprödbakad fisk med gräddfilssås och kokt potatis
    Efterrätt: Hallon/vaniljdessert
    SÖNDAG: Lunch: Slottsstek med gräddsås och kokt potatis
    Efterrätt: Cheesecake

För mer information och öppettider,

Här hittar du menyn för Malmåkra. Klicka på veckonumret för utskriftsvänlig version.

  • Vecka 16


    MÅNDAG: Lunch: Stekt fläsk med potatis & löksås
    Alternativ: Pasta med ost & skinksås
    Efterrätt: Körsbärssoppa

    TISDAG: Lunch: Dragonfisk med potatis & dragonsås
    Alternativ: Tacogratäng
    Efterrätt: Hemkokt fruktkräm
    ONSDAG: Lunch: Hemlagad pannbiff m potatis & gräddsås samt stekt lök
    Alternativ: Kycklinggryta med currysmak & ris
    Efterrätt: Färsk frukt
    TORSDAG: Lunch: Spenatsoppa med ägghalvor
    Alternativ: Lunchkorv med stuvad vitkål & kokt potatis
    Efterrätt: Äppelcrepes med grädde
    FREDAG: Lunch: Inkokt lax med potatis & dillmajonnäs
    Alternativ:
    Efterrätt: Ostkaka med sylt & grädde
    LÖRDAG: Lunch: Påsktallrik
    Efterrätt: Mangomousse
    SÖNDAG: Lunch: Fläskkarré med potatis & gräddsås
    Efterrätt: Påskbakelse

  • Vecka 17


    MÅNDAG: Lunch: Grönpepparkyckling med ris/potatis
    Alternativ:
    Efterrätt: Fruktsallad med grädde
    TISDAG: Lunch: Fiskgratäng med rotfrukter & potatismos
    Alternativ: Köttfärssås 50/50 med spaghetti
    Efterrätt: Drottningsoppa
    ONSDAG: Lunch: Kalops med kokt potatis
    Alternativ: Fransk pastagratäng med kyckling
    Efterrätt: Glass
    TORSDAG: Lunch: Köttfärssoppa med soppbulle & ost
    Alternativ: Potatisbullar, blodpudding med bacon & äpple
    Efterrätt: Ris ala malta med hallonsås
    FREDAG: Lunch: Kåldolmar med potatis och gräddsås
    Alternativ: Kebabgryta med ris
    Efterrätt: Hemkokt rabarberkräm
    LÖRDAG: Lunch: Sprödbakad hokifilé med potatis & gräddfilssås
    Efterrätt: Hallon/vaniljdessert
    SÖNDAG: Lunch: Slottstek med potatis & gräddsås
    Efterrätt: Cheescake

  • Vecka 18


    MÅNDAG: Lunch: Köttbullar med stuvade makaroner
    Alternativ: Rotfruktsgratäng & pastrami
    Efterrätt: Glass
    TISDAG: Lunch: Krämig kycklinggratäng med bulgur/potatis
    Alternativ: Tomatlasagne
    Efterrätt: Morotskaka
    ONSDAG: Lunch: Apelsinbakad fisk med potatis & himmelsk sås
    Alternativ: Gulaschsoppa
    Efterrätt: Sommarsoppa
    TORSDAG: Lunch: Fläskkotlett med rostad potatis & champinjonsås
    Alternativ:
    Efterrätt: Ugnstekta äpplen med vaniljvisp
    FREDAG: Lunch: Falukorv med äpple & purjolök samt potatismos
    Alternativ: Köttfärslimpa med lingongräddsås & potatis
    Efterrätt: Färsk frukt
    LÖRDAG: Lunch: Skeppartorsk med potatis & dillhollandaise
    Efterrätt: Blåbärskompott med grädde
    SÖNDAG: Lunch: Herrgårdskyckling med klyftpotatis
    Efterrätt: Hovdessert

För mer information och öppettider,

Här hittar du menyn för Parkrestaurangen. Klicka på veckonumret för utskriftsvänlig version.

  • Vecka 16


    MÅNDAG: Lunch: Stekt fläsk, potatis, löksås, grönsaker.
    Alternativ: Isterband, potatis, löksås, grönsaker.
    Efterrätt: Körsbärssoppa.
    TISDAG: Lunch: Dragonfisk, dragonsås, potatis.
    Alternativ: Chili con carne, ris.
    Efterrätt: Fruktkräm, mjölk.
    ONSDAG: Lunch: Pannbiff, stekt lök, gräddsås, kokt potatis.
    Alternativ: Kräftströmming, potatismos, grönsaker.
    Efterrätt: Banan.
    TORSDAG: Lunch: Spenatsoppa, ägghalvor, ostsmörgås.
    Alternativ: Pizza med kall sås, pizzasallad.
    Efterrätt: Äppelcrepes m grädde.
    FREDAG: Lunch: Inkokt lax, dillmajonnäs, potatis.
    Alternativ:
    Efterrätt: Ostkaka, sylt, grädde.
    LÖRDAG: Lunch: Påsktallrik.
    Efterrätt: Mangomousse.
    SÖNDAG: Lunch: Fläskkarré, gräddsås, kokt potatis, grönsaker.
    Efterrätt: Påskbakelse.

  • Vecka 17


    MÅNDAG: Lunch: Grönpepparkyckling, ris/potatis, grönsaker.
    Alternativ:
    Efterrätt: Fruktsallad, grädde.
    TISDAG: Lunch: Fiskgratäng m rotfrukter, potatismos.
    Alternativ: Bratwurst, potatismos, grönsaker.
    Efterrätt: Drottningsoppa.
    ONSDAG: Lunch: Kalops. kokt potatis, grönsaker.
    Alternativ: Husmansjärpe och gräddsås, kokt potatis.
    Efterrätt: Glass.
    TORSDAG: Lunch: Köttfärssoppa, ostsmörgås.
    Alternativ: Kassler, potatisgratäng, grönsaker.
    Efterrätt: Ris ala Malta, hallonsås.
    FREDAG: Lunch: Kåldolmar, gräddsås, potatis, grönsaker.
    Alternativ: Kroppkakor, smörsås, grönsaker.
    Efterrätt: Rabarberkräm mjölk.
    LÖRDAG: Lunch: Sprödbakad hoki, gräddfilssås, kokt potatis, grönsaker.
    Efterrätt: Hallon/vaniljdessert.
    SÖNDAG: Lunch: Slottsstek, gräddsås, kokt potatis, grönsaker.
    Efterrätt: Cheesecake.

  • Vecka 18


    MÅNDAG: Lunch: Stuvade makaroner, köttbullar, grönsaker
    Alternativ: Kasslergryta, ris, grönsaker
    Efterrätt: Hallon/vaniljdessert
    TISDAG: Lunch: Krämig kycklinggratäng m bulgur/potatis
    Alternativ: Raggmunk, stekt fläsk
    Efterrätt: Morotskaka
    ONSDAG: Lunch: Apelsinbakad fisk, sås, kokt potatis, grönsaker
    Alternativ: Skinkstek, gräddsås, kokt potatis, grönsaker
    Efterrätt: Sommarsoppa
    TORSDAG: Lunch: Fläskkotlett, champinjonsås, rostad potatis, grönsaker
    Alternativ:
    Efterrätt: Kanelbakade äppelklyftor m vaniljgrädde
    FREDAG: Lunch: Falukorv med äpple o purjolök potatismos
    Alternativ: Lasagne, grönsaker
    Efterrätt: Vit chokladmousse
    LÖRDAG: Lunch: Skeppartorsk, dillhollandaise, potatis
    Efterrätt: Blåbärskompott, grädde
    SÖNDAG: Lunch: Herrgårdskyckling, klyftpotatis, grönsaker
    Efterrätt: Hovdessert

För mer information och öppettider,

Här hittar du menyn för Skogsborg. Klicka på veckonumret för utskriftsvänlig version.

  • Vecka 16


    MÅNDAG: Lunch: Stekt fläsk, löksås, potatis och grönsaker
    Alternativ: Köttfärssoppa, bröd och ost
    Efterrätt: Körsbärssoppa
    TISDAG: Lunch: Dragonfisk, dragonsås, potatis och grönsaker
    Alternativ: Korv, stuvade makaroner och grönsaker
    Efterrätt: Hemlagad fruktkräm
    ONSDAG: Lunch: Hemlagad pannbiff, gräddsås, potatis och grönsaker
    Alternativ: Panerad fisk, potatis och kall gurksås
    Efterrätt: Färsk frukt
    TORSDAG: Lunch: Spenatsoppa, ägghalvor, bröd och ost
    Alternativ: Kroppkakor, skirat smör och grönsaker
    Efterrätt: Äppelcrepes med grädde
    FREDAG: Lunch: Inkokt lax, dillmajonnäs, potatis och grönsaker
    Alternativ:
    Efterrätt: Ostkaka, sylt och grädde
    LÖRDAG: Lunch: Påsktallrik
    Efterrätt: Mangomousse
    SÖNDAG: Lunch: Fläskkarré, gräddsås, potatis och grönsaker
    Efterrätt: Påskbakelse

  • Vecka 17


    MÅNDAG: Lunch: Grönpepparkyckling, ris/potatis och grönsaker
    Alternativ:
    Efterrätt: Fruktsallad, grädde
    TISDAG: Lunch: Fiskgratäng med rotfrukter, potatismos och grönsaker
    Alternativ: Köttfärssås 50/50, spaghetti och grönsaker
    Efterrätt: Drottningsoppa
    ONSDAG: Lunch: Kalops, potatis och grönsaker
    Alternativ: Apelsinbakad fisk med himmelsk sås, potatis och grönsaker
    Efterrätt: Glass
    TORSDAG: Lunch: Köttfärssoppa, bröd och ost
    Alternativ: Köttbulle, brunsås, potatis och grönsaker
    Efterrätt: Ris ala malta med hallonsås
    FREDAG: Lunch: Kåldolmar, gräddsås, potatis och grönsaker
    Alternativ: Potatisbullar, blodpudding och grönsaker
    Efterrätt: Hemkokt rabarberkräm
    LÖRDAG: Lunch: Sprödbakad fiskfilé, gräddfilsås med äpple och gurka, potatis och grönsaker
    Efterrätt: Hallon/vaniljdessert
    SÖNDAG: Lunch: Skinkstek, örtsås, potatis och grönsaker
    Efterrätt: Cheesecake

För mer information och öppettider,

Måltidspriser 2025.

  • Lunch 105 kr, pensionär 89 kr
  • Dessert i samband med lunch 11 kr
  • Lunchkuponger 10 st 950 kr, pensionär 890 kr
  • Måltidskort 30 måltider 2 850 kr, pensionär 2670 kr

För mer information och kontakt,

Kostverksamheten har sju kök runt om i kommunen och lagar mat till både barn och äldre.
Städverksamheten städar de flesta kommunala fastigheter i kommunen samt även hos några externa kunder. Kost- och städverksamheten drivs som en resultatenhet inom tekniska serviceförvaltningen.

Måltidspolicy Nässjö kommun, folder Pdf, 2.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Expandera Minimera

Avdelningschef kost- och städverksamheten
Jessica Lundman
0380-51 77 18
jessica.lundman@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.