Här hittar du menyn för Björkliden. Klicka på veckonumret för utskriftsvänlig version.
-
Vecka 26
Måndag Lunch: Stekt fläsk löksås potatis
Alternativ: Köttfärssås, spaghetti
Efterrätt: Apelsinkräm
Tisdag Lunch: Färsrätt, brunsås, potatis
Alternativ: Kokt torsk, ägg och persiljeås, kokt potatis
Efterrätt: SommarsoppaOnsdag Lunch: Stekt fisk potatismos
Alternativ: Falukorv med pepparrotstäcke, potatismos
Efterrätt: GlassbägareTorsdag Lunch: Skink-pasta-gratäng
Alternativ: Broccolisoppa med strimlad skinka, soppbulle med ost
Efterrätt: Chokladkaka med hallongräddeFredag Lunch: Kassler, kall sås, potatis
Alternativ: Sprödbakad hoki, kall sås med morot, kokt potatis, grönsaker
Efterrätt: Jordgubbar, gräddeLördag Lunch: Färsbiff, gräddsås, kokt potatis, grönsaker
Efterrätt: Päron, gräddeSöndag Lunch: Kotlettrad, gräddsås, stekt potatis
Efterrätt: Ostkaka
-
Vecka 27
Måndag Lunch: Dillkött, kokt potatis, grönsaker
Alternativ: Stuvade morötter, köttbullar, potatis
Efterrätt: Hallonkräm
Tisdag Lunch: Stekt spätta, remouladsås, kokt potatis
Alternativ: Isterband, dillsås, potatis
Efterrätt: Glass med strösselOnsdag Lunch: Köttfärslåda m bacon o purjolök, gräddsås, kokt potatis
Alternativ: Kyckling-currygryta, ris
Efterrätt: AprikosssoppaTorsdag Lunch: Ängamat med korvslantar, soppbulle med ost
Alternativ: Rotfruktsbiff, brunsås, potatis
Efterrätt: MorotskakaFredag Lunch: Matjessill, gräddfilssås, kokt potatis, grönsaker
Alternativ: Kassler, gräddfilssås, potatis
Efterrätt: Jordgubbar, gräddeLördag Lunch: Flygande Jacob, ris/potatis, grönsaker
Efterrätt: Vanilj/hallondessertSöndag Lunch: Schnitzel, klyftpotatis, bearnaisesås
Efterrätt:Kladdkaka, grädde