Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Försäljning av folköl

Förutsättningar för försäljning:

  • För att få sälja folköl krävs att det finns ett registrerat företag, förening eller stiftelse.
  • Företaget, föreningen eller stiftelsen ska ha ett egenkontrollprogram för sin verksamhet.
  • Det ska finnas ett varierat matutbud vid försäljningsstället.
  • Det ska finnas en dekal i butiken som anger åldersgräns för inköp av aktuella varor.

Servering (restaurang)

Vid försäljning av folköl i glas på en restaurang eller i en kiosk måste det samtidigt säljas tillagad mat. Tillagad mat är sådan som tillagats i kök och innefattar då även korv, hamburgare, falafel och liknande snabbmat.

När man har ett serveringstillstånd enligt alkohollagen ingår rätten att sälja folköl.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.