Försäljning av folköl
Förutsättningar för försäljning:
- För att få sälja folköl krävs att det finns ett registrerat företag, förening eller stiftelse.
- Företaget, föreningen eller stiftelsen ska ha ett egenkontrollprogram för sin verksamhet.
- Det ska finnas ett varierat matutbud vid försäljningsstället.
- Det ska finnas en dekal i butiken som anger åldersgräns för inköp av aktuella varor.
Servering (restaurang)
Vid försäljning av folköl i glas på en restaurang eller i en kiosk måste det samtidigt säljas tillagad mat. Tillagad mat är sådan som tillagats i kök och innefattar då även korv, hamburgare, falafel och liknande snabbmat.
När man har ett serveringstillstånd enligt alkohollagen ingår rätten att sälja folköl.
Avgifter
Avgifter vid olika typer av ansökningar, tillstånd och tillsyn gällande alkohol och tobak,
Avgifter alkohol och tobak
Anmälan
Mer information
Kontakt
Socialförvaltningen
Frida Phalén, alkoholhandläggare
frida.phalen@nassjo.se
0380-51 86 09