Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Aktivitetsområde & Nässjö Access Skatepark

Det händer mycket på gamla sporthallsfältet bakom sim-och sporthallen, Anneforsvägen 22 i Nässjö.

Med initiativ från föreningslivet och extern finansiering har det under 2018 utförts ett gediget arbete och Access park är nu klar. Invigningen Access park var den 25 maj 2019.

Läs mer om Access Skatepark på nassjo.se/stories

Under 2019 och framåt fortsätter utvecklingen av aktivitetsområdet

Allt innehåll och idéer för aktivitetsområdets utformning är framtaget med hjälp av en god dialog mellan kultur- och fritidsförvaltningen och ungdomar i Nässjö kommun. Ungdomar kommer även vara med i utformningen av attityder och förhållningssätt som ska forma området.

Aktivitetsområdet ska vara en mötesplats för spontanidrott och ett tillgängligt område som inbjuder till kul aktiviteter och rörelse.

Här är alla välkomna!

Citat från landskapsarkitekterna som har tagit fram den övergripande planeringen för området:

Ett roligt och utmanande projekt! Roligt med alla spännande önskemål och idéer från ungdomarna i Nässjö. Och utmanande att skapa sammanhållen parken med alla nya och gamla aktiviteter. Det känns bra att många av önskemålen har uppfyllts, samtidigt som vi har skapat en park med tydlig röd tråd och stark identitet.

/ Erik och Amanda ÅF Konsult

Genom att söka fler externa medel är ambitionen att successivt genomföra förändringarna i de båda områdena enligt framtagen illustrationsplan. Fokus är att skapa en trygg och tillgänglig mötesplats för möten över generationsgränserna. Tillsammans gör vi området inbjudande och tillsammans ger vi det bra förutsättningar.

Kontakt

Expandera Minimera

Kultur och fritidsförvaltningen
Verksamhetsutvecklare
0380 - 51 81 28

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.
×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.