Mål 8: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

Mål 8 är att nå anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt. För en ekonomisk tillväxt är det viktigt att fler får chansen att arbeta och bidrar till den gemensamma tillväxten.

Vi behöver därför verka för en varaktig, inkluderande och hållbar ekonomisk tillväxt, full och produktiv sysselsättning med anständiga arbetsvillkor för alla. Delmål 6 handlar om att främja ungas anställning, utbildning och praktik.

Det här gör Nässjö kommun:

Nässjö kommun ordnar feriepraktiker där unga kan skaffa sig värdefulla erfarenheter från arbetslivet. Under några veckor på sommaren får de tillsammans med en handledare lära sig yrket och en inblick i verksamheten. Den extra hjälp de bidrar med gör det möjlighet för praktikplatsen att göra det där lilla extra och bidra med det de kan. Praktikanten får en förståelse för arbetet och arbetslivserfarenhet som de har nytta av resten av livet.

Det här kan du göra själv:

Du som företagare kan till exempel vara med och ta emot feriepraktikanter för att hjälpa fler ungdomar med ett bra första steg in i arbetslivet.

Som privatperson kan du välja att bara handa från företag som använder sig av hållbara material, bryr sig om miljön och har goda arbetsförhållanden. Genom att fråga om hur en vara producerats är du med och visar att det är en viktig fråga och påverka företag att använda sig av bättre arbetsförhållanden och en ökad miljöhänsyn.

Expandera Minimera

Avdelningen för tilväxt och hållbar utveckling

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.