Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Idrott, musik och dans

Du kan kombinera en seriös elitidrottssatsning, dans- eller musikintresse med din utbildning. På idrotts-, musik och danstilläggen får du möjlighet att testa om talangen och orken räcker för att nå dina mål. Du får tillgång till bra anläggningar och högt kvalificerade tränare samtidigt som du kan fortsätta dina gymnasiestudier. Skulle inte satsningen räcka till ska du inte ha förlorat i studierna jämfört med elever som inte har något tillägg.

Ansökan och antagning idrottstilläggen

RIG har riksrekrytering , som innebär att du som söker blir förstahandsmottagen samt har chans att få inackorderingstillägg. Detta ansöker du om i din hemkommun.

Om du vill söka till antingen RIG eller NIU behöver du göra två ansökningar. Dels behöver du söka utbildningsplats på ett gymnasieprogram som alla elever - genom ditt antagningskansli och bli antagen i konkurrensen baserad på dina grundskolebetyg. Dessutom måste du göra en ansökan till idrotten genom ditt specialidrottsförbund som i sin tur avgör om du blir antagen till en RIG- eller en NIU-plats. Du får därför två antagningsbesked, det ena gäller programmet och det andra gäller idrotten.

Om du vill söka LIU är det en "vanlig antagningsprocess" via antagningskansliet på dina grundskolebetyg, och du behöver inte bli antagen genom ditt idrottsförbund.

Ansökan och antagning musik- och danstillägg

Brinellgymnasiet musik- och danstillägg bedrivs av kommunens kulturskola som till större delen har sin undervisning på kulturhuset Pigalle. Läs mer om ansökningsprocessen till dessa tillägg på sidorna för musik och dans.

Brinellgymnasiets bandytillägg har ett väl anpassat schema, ett väl fungerande elevboende, faciliteter utöver det vanliga och inte minst en spetskompetens i stödteamet runt eleverna. Vi har bra och goda förutsättningar att träna, utveckla och förbereda våra elever för nästa nivå i sin idrottsutveckling.

För mer information och kontakt,

Basketgymnasier auktoriseras av Svenska Basketförbundet. Det innebär att SBF står som garant för en sportsliga kvalitén och den nationella likvärdigheten. Dessutom bevakar SBF att anordnande kommun och förening uppfyller kraven på goda skolmässiga och sportsliga förhållanden. Hos oss sker basketträning sker i första hand i Brinellhallen på skolan men även i Nässjö sporthall, med gångavstånd från skolan.

För mer information och kontakt,

Svenska Bowlingförbundet står som garant för den sportsliga kvalitén för riksidrottsgymnasiet. Dessutom ser de till att Nässjö kommun uppfyller kraven på goda sociala, skolmässiga och sportsliga förutsättningar. Bowlinggymnasiets främsta syfte är att ge ungdomar möjlighet till en elitsatsning inom bowlingsporten samtidigt som de genomför gymnasiestudier.

För mer information och kontakt,

Att dansa på schemalgd tid innebär att du får möjligheten att fördjupa dig i dansämnet och utveckla dina färdigheter och förståelser för dansen. Vi jobbar med olika danstekniker som utvecklar din dans samt skapar eget material och strävar mot att du ska hitta ett personligt uttryck i dansen.

För mer information och kontakt,

På fotbollstillägget, som är en lokal idrottsutbildning (LIU), får du möjlighet att testa om talangen och orken räcker till för en fortsatt intensiv satsning på specialidrotten. Du får tillgång till bra anläggningar och högt kvalificerade tränare samtidigt som du kan fortsätta dina gymnasiestudier. Skulle inte satsningen räcka till ska du inte ha förlorat i studierna jämfört med icke idrottande kamrater.

För mer information och kontakt,

På ishockeytillägget, lokal idrottsutbildning (LIU), får du möjlighet att testa om talangen och orken räcker till för en fortsatt intensiv satsning på specialidrotten. Du får tillgång till bra anläggningar och högt kvalificerade tränare samtidigt som du kan fortsätta dina gymnasiestudier. Skulle inte satsningen räcka till ska du inte ha förlorat i studierna jämfört med icke idrottande kamrater.

För mer information och kontakt,

Vare sig du vill spela rockmusik eller har mer klassisk inriktning så är du välkommen att söka till vår utbildning. Vi undervisar på de flesta vanligt förekommande instrument och i sång. Musikteori/musiklära utgör en viktig del av undervisningen och du får studera ämnet från grunden till högre nivå. Möjlighet finns som utökad studiekurs att delta i orkesterspel, rockgrupp, kör eller vokalensemble.

För mer information och kontakt,

Kontakt

Expandera Minimera

Koordinator idrottstillägget
Anders Bergström
0380-51 88 84
anders.bergstrom@nassjo.se

Kulturskolechef
Karl-Erik Ljungholm
0380-51 83 45
kalle.ljungholm@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.