Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Skuldsanering

Skuldsanering kan vara en lösning för dig som är så skuldsatt att du inte kan betala dina skulder på många år

Skuldsanering innebär att du betalar en del av dina skulder under några år. När du är klar med din skuldsanering har du inte längre kvar dina skulder. Tanken är att du ska vara skuldfri.

Vem kan få skuldsanering?

Den som har varit skuldsatt under en tid och inte kan betala sin skulder kan få skuldsanering beviljad. Din ålder spelar ingen roll och du kan få skuldsanering även om du är arbetslös eller har låg inkomst.

Det finns heller ingen gräns för hur stor skulden ska vara. Det är din totala skuld i relation till vad du kan betala som avgör. Alla dina skulder behöver inte finnas hos just Kronofogden för att du ska få hjälp, det har ingen betydelse var skulderna finns för tillfället.

För att få skuldsanering en andra gång i livet måste det dock finnas särskilda skäl.

Hur ansöker jag om skuldsanering?

Om du vill ha hjälp och stöd i din ansökan om skuldsanering är du välkommen att höra av dig till budget- och skuldrådgivningen.

Det går också att ansöka själv direkt hos Kronofogden. Med mobilt bank-id kan du logga in och ansöka direkt på Kronofogdens webbsida eller trycka ut ansökan i pappersblankett. Till Skuldsanering hos Kronofogden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Testa om du kan få skuldsanering

Med hjälp av Kronofogdens skuldsaneringstest kan du testa dina möjligheter att få skuldsanering. Testet är anonymt och en preliminär uppskattning av dina möjligheter. Testa om du kan få skuldsanering hos Kronofogden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.