Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Ta kontroll över din ekonomi

Det finns flera sätt att ta kontroll över sin privatekonomi. Mycket handlar om att ha koll på inkomster och utgifter.

Gör en budget

Läs om hur du gör en budget här

Öka dina inkomster

Kan du öka dina inkomster genom att jobba extra, söka nytt jobb, söka bostadsbidrag eller hyra ut något du äger? Kanske kan du slå samman lån och krediter för att få lägre månadskostnad.

Skulder - kontakta den du är skyldig pengar

Hör efter om du kan få amorteringsfritt några månader. Undersök om du har en låneförsäkring eller ett betalskydd som betalar lån och krediter när du är sjuk eller arbetslös. Går det att stoppa räntekostnader och extraavgifter? Går det att få en avbetalningsplan?

Skuldsanering kan vara en lösning för dig som är så skuldsatt att du inte på något sätt kan betala dina skulder på många år. Skuldsanering ansöker man om hos Kronofogden. Läs mer om skuldsanering här

Hitta lösningar på dina ekonomiska problem

Ta hjälp för att bolla dina tankar om ekonomi. Oftast finns det möjlighet att göra något för att förbättra situationen eller hitta vägar ur en skuldsituation. Kontakta budget- och skuldrådgivningen. Rådgivningen är kostnadsfri och rådgivaren har tystnadsplikt.

Koll på pengarna

Konsumentverket ger varje år ut magasinet Koll på pengarna som tipsar om hur du kan planera din ekonomi och göra en egen budget.

Koll på pengarna, Konsumentverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.