Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Kulturhuset Pigalle | Lilla teatern

Exempelbild

Lilla teatern är till för det intima evenemanget där ni kommer nära er publik.

Maxantal: 50 personer. Lokalen finns i entréplan.

Pigallehusets minsta scen är en mysig caféscen som passar bra till mindre spelningar, föreläsningar, panelsamtal eller workshops. De små runda borden utspridda i salongen skapar naturliga smågrupper för diskussioner. Lokalen är fullt utrustade med teknik för ljud och bild.

Lokalen består av flera rum, där man först kommer in i Lilla teatern. Parallellt med den ligger cafésalen med en köksavdelning. Här kan erbjudas fika och annan förtäring till era besökare i en trivsam lokal med utsikt mot stadshuset nationalromantiska tegelfasad och en av stadens väggmålningar.

I anknytning till caféet har vi ett av våra konferensrum (Sufflören), vilken kan användas som backstageområde för artister.

Cafésittningen vid 10 runda bord med 4 stolar ger möjlighet för 40 personer att sittandes se arrangemanget. Lokalen är godkänd för 50 personer så det finns utrymme för personal att arbeta i lokalen samtidigt.

Teknisk specifikation

Lilla teaterns podiescen är 5 m bred, 2,5 m djup och 0,4 m hög och takhöjden från scengolv är 2,3 m. Scenen saknar intäckning men har en svart backdrop i molton.

Bild

Fastmonterad motoriserad filmduk med frontprojektor monterad i tak, allting kan styras från scenen. Passar bra för den mindre föreläsningen, som kan kompletteras med workshops i cafédelen.

  • Fastmonterad motoriserad filmduk med frontprojektor monterad i tak
  • Bildöverföring via HDMI

Ljus

Caféscenen är installerad för enklare uppträdanden och har vitt frontljus som standard. Vi använder enbart LED och därför kan delar av fronten färgas om så önskas. Frontljuset kompletteras av LED rgb washar att färga backdroppen med. Med vår standardutrustning går det inte att styra belysningen under föreställning, men självklart går det att bygga ut vid behov.

  • Frontljus med 2 ledarmaturer (ADJ Encore FR20) samt 3 RGB Par Led.
  • Backlight 6 RGB Par led.
  • Ljusbord analogt. (Zero 88 Juggler)

Ljud

Caféscenen är grundutrustat för föreläsningar där ljud från dator eller telefon enkelt kopplas upp via hdmi, utan att det stör ljudet från headsetet. Ljudet sköts från scenen och är enkelt att hantera med tydlig uppmärkning.

  • 2 Yamaha-högtalare anpassat för tal (Yamaha Dxr8)
  • 12 kanals analog ljudmixer (Yamaha MG12x)
  • 2x Trådlösa system med 1 handmick och 1 headset (Shure Blx-r)

Missa inte!

Utställningsplats med pepparkakshus och olika juldekorationer.

Kulturhuset Pigalle | Utställningsplatser

Vill du som sysslar med kultur, konst eller hantverk som hobby visa upp din kreativitet för andra? D...

Kulturhuset Pigalle | Sufflören

Ett modernt och stilfullt inrett mötesrum för effektiva och kreativa möten....

Kulturhuset Pigalle | Pigallesalen

Pigallesalen är en svårslagen lokal för de stora evenemangen, konferenserna, föreläsningen eller dan...