Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Tre turer för cykelkorgsturisten

En tjej tar på sig en cykelhjälm.

Njut av en utflykt på cykel tillsammans med familjen eller kompisgänget. Dessa rundor passar alla, oavsett ålder, kondition eller erfarenhet.

Trampa fram längs mäktig höglandsnatur eller Nässjös urbana stadsmiljöer. Här listar vi tre tips på cykelutflykter med sevärda upplevelser längs vägen.

Nässjö runt, 10 km

Upptäck Nässjö stad, dess naturnära guldkorn och ruffa street art, på cykel! Längs den här cykelturen passerar du stadens tre sjöar, anrika industriella miljöer och ikoniska väggmålningar målade av street art-konstnärer från hela världen.

Tips! Ta med badkläder och ta ett dopp i Handskerydsjön vid Adela Udde. Avsluta gärna din cykeltur med energipåfyllning på något av stadens populära matställen eller konditorier.

Se mer information och cykelkarta över Nässjö runt.

Cykelgäng

Lövhultsvändan, 9 km

Lövhult är Nässjös pärla. Förutom vacker höglandsnatur med bra terrängspår erbjuds en mängd utomhusaktiviteter för den som vill röra på sig. Här finns bland annat en MTB-bana, en asfaltbana för rullskidor, en skidskyttebana, frisbeegolf och utmanande hinderbanor för både vuxna och barn.

För dig som vill förlänga din utflykt finns Lövhults Camping med både stugby och husvagnsplats till ditt förfogande. Här finns även ett kafé för den som behöver fylla på med energi. Vill du maxa ditt Lövhultsäventyr rekommenderar vi att ta med dig packning för att sova ute i ett av friluftsområdets vindskydd. Ta även med dig kvällsmat att grilla vid någon av grillplatserna.

Se mer information och cykelkarta över Lövhultsvändan.

cyklar i skogen

Träsländaturen, 6 km

Träsländaturen är en perfekt runda för den som vill komma ut på snirklande skogsvägar och även se lite öppet kulturlandskap. Turen går genom hög granskog, men även förbi några gårdar där man kan se får och hästar beta i hagarna. Vill man komma ännu närmre naturen finns det ett flertal skogsstigar att gena på.

Se mer information och cykelkarta över Träsländaturen.

En paus längs cykelvägen.

Karta över cykelrundor i Nässjö

Missa inte!

Cupcakes med rosa och orange frosting

Café Lövhult

Passa på att kombinera en promenad och frisk luft på något av alla motionsspår i Lövhult med en kopp...

Let's take a break

I Galleria Loket ligger Let's take a break, en hälsoinspirerad restaurang och bistro-café för alla s...

Stadsparken

Nässjö Stadspark gränsar till Ingsbergssjön i stadens centrala delar och har en rik historia....