Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Hemsjukvård

Hemsjukvård är hälso- och sjukvårdsinsatser som utförs i hemmet. Hemsjukvård är till för den som behöver hälso- och sjukvård men inte kan ta sig till vårdcentralen själv.

Du kan få hemsjukvård vid ett enstaka tillfälle, under en viss tid efter en sjukhusvistelse eller om du behöver sjukvård i hemmet under en längre period. Bor du på ett särskilt boende har du alltid rätt till insatser från hemsjukvården. Hemsjukvården är tillgänglig dygnet runt årets alla dagar.

Avgift för hemsjukvård

Efter du fått hemsjukvård så skickas faktura från Nässjö kommun som benämns hälso- och sjukvårdsavgift. Avgiften skickas ut från kommunens avgiftshandläggare och är uppdelad på engångsavgift eller månadsavgift, beroende på hur mycket hemsjukvård som är aktuellt.
Avgifter i socialtjänsten; Hälso- och sjukvårdsavgift

Du som bor på särskilt boende, korttidsboende, har personlig assistans eller är under 19 år är berättigad till rehabilitering kostnadsfritt.

Personal i hemsjukvården

I hemsjukvården arbetar sjuksköterskor med olika specialistkompetenser, arbetsterapeuter, sjukgymnaster samt undersköterskor. Läkarbesök i hemmet bokas efter behov.

Detta gör hemsjukvården

Du kan få hjälp med t ex läkemedelshantering, sårbehandling, provtagning, funktionsträning eller utprovning av hjälpmedel. Du kan också få palliativ vård i hemmet.

Så får man hemsjukvård

I första hand vänder du dig till din vårdcentral. Om din läkare bedömer att du har behov av hemsjukvård tas en kontakt med hemsjukvården. Du kan också komma i kontakt med hemsjukvården via vårdplanering på sjukhus.      

Kvalitetsregister

Informationsblad med patientinformation kring kvalitetsregistren socialförvaltningen arbetar utifrån. Pdf, 188.7 kB.

Kontakt

Expandera Minimera

Hemsjukvården
0380-51 74 95

Om du blir akut sjuk ska du i första hand vända dig till din vårdcentral.

Vid livshotande tillstånd - ring 112

För sjukvårdsrådgivning  - ring 1177


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.