Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Gymnasieexamen och slutbetyg, komvux

Gymnasieexamen inom komvux motsvarar ett program inom gymnasie­skolan. Det finns två examensvarianter - en yrkesexamen och en högskole­förberedande examen.

För att få en gymnasieexamen från komvux ska du ha minst betyget E i 2250 gy-poäng av en utbildning som omfattar 2400 gy-poäng. Samtliga kurser inom ämnena svenska, engelska och matematik måste vara godkända (minst betyget E).

Ska du söka högre utbildning med hjälp av din gymnasieexamen kan du även behöva godkända betyg i andra specifika kurser. På studera.nu kan du läsa om vilken behörighet som din planerade utbildning kräver,
Välja utbildning, Studera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Har du läst på gymnasienivå tidigare, men inte fått en gymnasieexamen, kan du tillgodoräkna dig de kurser du redan läst och komplettera med nya kurser.

Du som inte har läst på gymnasiet har självklart också möjlighet att läsa till en gymnasieexamen.

Slutbetyg inom komvux

Du som inte har fullföljt en gymnasieutbildning från det gamla kurssystemet (Gy00 eller äldre) har möjlighet att komplettera till ett slutbetyg fram till och med 1 juli 2025. Läs mer om slutbetyg på skolverkets webbplats,
Examen och slutbetyg inom komvux på gymnasial nivå, Skolverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

En yrkesexamen består av 2400 gymnasiepoäng och innehåller både obligatoriska, programinriktade och valfria kurser samt ett komvuxarbete.

För mer information besök sidan,

En högskoleförberedande gymnasieexamen består av 2400 gymnasiepoäng och innehåller både obligatoriska, programinriktade och valfria kurser samt ett komvuxarbete.

För mer information besök sidan,

Du som inte har fullföljt en gymnasieutbildning från det gamla kurssystemet (Gy00 eller äldre) har möjlighet att komplettera till ett slutbetyg fram till och med 1 juli 2025.

För mer information besök sidan,

Planerar du att läsa mot en gymnasieexamen eller slutbetyg vill vi att du kontaktar någon av våra studie- och yrkesvägledare.

Kontakt studie- och yrkesvägledning

Expandera Minimera

Kontakta oss via e-post för bokning av vägledningssamtal.

Camilla Grann
Sfi, Grundläggande vuxenutbildning, Lokalvård, och Restaurang och livsmedel
camilla.grann@nassjo.se

Jeanette Green Hakeman
Studieförberedande gymnasiala kurser på plats och flexibelt via Nässjö lärcenter, Bygg och anläggning, Industriteknik och Anläggningsarbetare - järnväg
jeanette.green-hakeman@nassjo.se

Malin Sandberg
Studieförberedande och praktiska gymnansiala kurser via upphandlad anordnare, Vård och omsorg, Barn och fritid, Försäljning och service, och Trä, möbel och inredning
malin.sandberg@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.