Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Framtidens skola

Projektet Framtidens skola 1-19 år avslutades hösten 2018. 

Mål och syfte med projektet

  • Skapa en framgångsrik skola och en attraktiv kommun, där varje barn har rätt att utvecklas på bästa sätt utifrån sina egna förutsättningar.
  • Skapa resursstarka skolenheter.
  • Öka kvalitén på pedagogiken i skolan.
  • Skapa nya mötesplatser där sociala färdigheter utvecklas.

Våra utvecklingssatsningar

Under åren 2013-2018 har flera olika pedagogiska satsningar pågått för att öka lärandet och ge alla elever samma förutsättningar att lyckas i skolan. Bland annat har vi genomfört Matematik- och Läslyftet, satsat på IT-pedagoger och infört karriärtjänster som utvecklings- och förstelärare.

IT- pedagog

Läs mer om vår utvecklingssatsning med IT-pedagoger.

Utvecklings- och förstelärare

Uppdraget som utvecklingslärare/förstelärare vänder sig till särskilt yrkesskickliga lärare. Det innebär att man fortsätter att undervisa samtidigt som man ges ett särskilt utvecklingsuppdrag. Det kan vara att utveckla didaktiken och arbetsformerna i klassrummet, handleda och coacha andra lärare, skapa mötesplatser för pedagogiska diskussioner eller ta fram stödverktyg och läromedel.

Utvärdering

Framtidens skola - utvärdering Pdf, 671.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontakta Barn- och utbildningsförvaltningen på telefon 0380 -51 72 20 eller via e-post bukontoret@nassjo.se om du vill veta mer om projektet eller ta del av projektmodell, utredningar och rapporter.

Kontakt

Expandera Minimera

Barn- och utbildningsförvaltningen
0380-51 72 20
bukontoret@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.