Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Norråsaskolan, 7-9

Norråsaskolan är skolan mitt i Nässjö och mitt i världen. Här tränar våra elever viktiga förmågor för framtiden - att arbeta och leva tillsammans i ett mångkulturellt samhälle. På Norråsaskolan går cirka 500 elever i årskurs 7-9, inklusive en internationell klass för nyanlända elever. Skolan ligger mitt i centrala Nässjö, bara ett stenkast från Nässjö Kyrka och Hembygdsparken.

På Norråsaskolan är det viktigt att eleverna lyckas, i en miljö som präglas av trygghet. Vi arbetar hälsofrämjande och eleverna undervisas av utbildade och engagerade pedagoger. Norråsaskolans elever ska mötas med respekt och de ska visa respekt för andras olika livsvillkor. Målet är att eleverna förstår att Norråsaskolan är ett steg på vägen i det livslånga lärandet.

Skolan är uppbyggd runt arbetslag där personal finns med olika kompetenser. Varje
årskurs består av fem större klasser där två pedagoger har ansvaret för undervisningen.  Det ger oss möjlighet att variera undervisningen från, storklass till små flexibla grupper. I varje arbetslag ingår klasser från år 7-9.

Studie- och yrkesvägledning

Vår studie- och yrkesvägledare finns på Norråsaskolan alla dagar kl. 08.00-16.30 för att hjälpa och informera elever och föräldrar inför gymnasieval, yrkesval och PRAO.

PRAO- information

Under vårterminen genomförs PRAO i årskurs 8 och under höstterminen genomförs PRAO för åk 9. PRAO betyder praktisk arbetslivsorientering, och är ett tillfälle för eleverna att lära sig mer om arbetslivet, olika yrken och arbetsmiljöer. Vid frågor om PRAO kontakta vår studie- och yrkesvägledare.

Lovskola

Norråsaskolan erbjuder lovskola för elever i årskurs 8-9 under sportlov, påsklov och sommarlov (fram till midsommar). Vid frågor kontakta skolledningen.

Norråsaklassikern

Under läsåret genomförs Norråsaklassikern där grenarna löpning, simning, längdskidåkning och cykel ingår. Norråsaklassikern är en rolig erfarenhet och något vi rekommenderar för alla våra elever. Det är en möjlighet att få utmana sig själv och en chans till extra träning på skoltid.

Café Rasten

Café Rasten är mötesplatsen för dig som går på Norråsaskolan i Nässjö. Här jobbar Pernilla Fogelström. Pernilla ingår även i skolans trygghetsteam. På Café Rasten kan du köpa fika, spela spel, låna pingisrack, prata med någon vuxen eller bara ta det lugnt. Öppet: måndag kl. 8.15-14.30, tisdag-torsdag kl. 07.30-14.30, fredag kl. 07.30-13.00.

Föräldraråd

Norråsaskolans föräldraråd har en mejladress dit vårdnadshavare kan skicka tankar och synpunkter som ni vill att föräldrarådet tar upp. Mejla gärna dina frågor till föräldrarådets ordförande på frad.norrasa@gmail.com. Föräldrarådet träffas två gånger per termin.

Meny

Maten i skolrestaurangerna varierar både med årstid och teman. Här hittar du menyn.

Här ligger skolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Nässjökartan kan du se elevområden och var alla skolor ligger.

Kontakt

Expandera Minimera

Adress
Gränsgatan 25
571 32 Nässjö

Expedition

0380-51 83 70

Elevhälsa
Skolsköterska 0380-51 77 05
Skolkurator 0380-51 83 76
Mer information om elevhälsa

Resurscentrum (RC)
Speciallärare
Bohdana Adamikova
0380-51 79 21
bohdana.adamikova@nassjo.se

Studie- och yrkesvägledare
Anna Thelander
0380-51 79 74
anna.thelander1@nassjo.se

Rektor
Peder Holm
0380-51 89 29
peder.holm@nassjo.se

Enhetschef
Tomas Lundström
0380-51 89 97
tomas.lundstrom@nassjo.se

Frånvaro och sjukanmälan
Anmäl frånvaro via Edlevo,
Edlevo

Information om frånvarorutiner,
Frånvaro och sjukanmälan


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.