Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Skolmåltider

Måltider serveras i förskolan, grundskolan och gymnasiet.

Matglädje

Nässjö kommun ska ge eleverna matglädje genom välsmakande och näringsriktiga måltider. Maten lagas av bra råvaror! Serveringen är säker, både vad det gäller specialkost och livsmedelshygien. Personal och elever ansvarar tillsammans för att måltiden blir en trevlig upplevelse.

Måltidsmiljö

Måltiderna ska ge en stunds avkoppling i trevliga och inbjudande lokaler för att kunna ätas i lugn och ro. Maten ska presenteras på ett aptitligt sätt som främjar goda matvanor. Personal som arbetar nära eleverna ska ge ett professionellt bemötande och förmedla en positiv syn på måltiden. Det ska vara ett respektfullt bemötande mellan matgäster och personal.

Matsvinn

Att minska matsvinnet är viktigt för att bromsa klimatförändringarna och det kan alla hjälpas åt med. Ta bara så mycket som du vet att du äter upp. Är du osäker är det bättre att ta lite mindre och sen ta mat en gång till.

Skolmjölkstöd

Nässjö kommun erhåller skolmjölkstödet från Jordbruksverket. Det är ett EU-stöd som syftar till att ge fler elever möjlighet att dricka mjölk i skolan.

Europeiska garantifonden logotyp

Mer information

Expandera Minimera

Kontakt

Expandera Minimera

Tekniska servicekontoret
Jessica Käll, kost- och måltidsutvecklare
0380-51 79 19
jessica.kall@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.