Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Ingsbergs förskola

Ingsbergs förskola ligger alldeles intill skogen och har en stor härlig utomhusmiljö. På förskolan finns sex avdelningar.

Ingsbergs förskola ligger centralt belägen vid ett naturskönt område. Här finns stora gräsytor och varierande natur med inslag av skog och kullar. Det finns också en motorikbana kallad slingan med möjlighet att laga mat över öppen eld.

Barnen som går på vår förskola är indelade i mindre grupper större delen av dagen. Då får barn och vuxna utforska och lära tillsammans i våra olika lärmiljöer.

Vi erbjuder utbildning som bygger på att lära tillsammans i en tillgänglig och lärande miljö. Här ges barnen möjlighet till inflytande och delaktighet. Hos oss finns ateljé, vattenrum och språkrum där barnen får vara kreativa och skapande. Placeringen utgår från barnets ålder.

På vår förskola erbjuds även verksamhet där lärmiljön är särskilt anpassad för att tillgodose barn med extra ordinära behov. Gruppen består av barn i åldrarna 1-5 år.

Avdelningar

  • Diamanten, Barn i åldrarna 1-5 år med extra ordinära behov
  • Kristallen, Barn i åldrarna 1 - 3 år
  • Smaragden, Barn i åldrarna 1 – 3år
  • Rubinen, Barn i åldrarna 1 – 3 är
  • Pärlan, Barn i åldrarna 3 - 5 år
  • Safiren, Barn in åldrarna 3 - 5 år

Frånvaro

Om ditt barn blir sjukt eller inte kan komma till förskolan av någon annan anledning måste du alltid ringa och meddela oss. Det är viktigt att du hör av dig så snart som möjligt, senast vid den tid barnet skulle ha börjat den dagen. Du måste ringa och anmäla frånvaro varje dag som barnet är frånvarande.

  • Vid frånvaro: ring avdelningen som ditt barn tillhör.
  • När ditt barn kommer tillbaka efter frånvaro: ring gärna och meddela oss dagen innan ditt barn kommer tillbaka till förskolan.
  • Mer information om frånvarorutiner

Schema

Via appen Edlevo lägger du som vårdnadshavare in barnets schema. Du laddar ner appen Edlevo till din mobil eller surfplatta. Appen finns på Google play och App store. Identifiering sker med Bank-ID.
Edlevo

Inskolning/Introduktion 

Inskolning pågår vanligtvis under en till två veckor. Syftet med inskolningen är att ge barnet en bra start på förskoletiden och att skapa ett bra samarbete mellan vårdnadshavare och personal. Läs mer om inskolning.

Meny

Maten i skolrestaurangerna varierar både med årstid och teman. Här hittar du menyn.

Här ligger förskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Nässjökartan kan du se elevområden och var alla förskolor och skolor ligger

Kontakt

Expandera Minimera

Avdelningar
Pärlan, 0380-518497
Safiren, 0380-518437
Smaragden, 0380-51 84 31
Rubinen, 0380-51 84 39
Diamanten, 0380-51 84 36
Kristallen, 0380-51 84 44

Adress
Espingsgatan 28
571 36 Nässjö

Rektor
Annica Blennborn
0380-51 86 39

Öppettider
Ordinarie öppettid är kl. 06.30-17.00
Vid behov är förskolan öppen kl. 06.00-18.30


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.