Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Stadsparken

Exempelbild

Nässjö Stadspark gränsar till Ingsbergssjön i stadens centrala delar och har en rik historia.

Stadsparkens utveckling

Nässjö Stadspark vid Ingsbergssjön har sedan sin tillkomst genomgått många förändringar. Stadsparken ställdes i ordning till park i slutet av 1890-talet på initiativ av Carl Peterson.

På 50- och 60-talen var stadsparken fylld av djur. Tvättbjörnar, påfåglar och apor. Och i sjön simmade pingvinerna. Numera är apburen utbytt mot en bangolfbana och istället för att mata påfåglarna får du köpa glass i glasskiosken.

Stadsparken i dag

Stadsparkens besökare erbjuds i dag ett vackert promenadstråk runt sjön, en tillgänglighetsanpassad lekplats, bangolf, grillplats, bollplan, underhållning från scen och mycket mer. Här finns stora gräsytor men även en sortimentsträdgård, blomsterplanteringar, dammar och skulpturer.

I parken kan du strosa omkring eller bara vila ut i gräset. Besöker du parken en torsdagskväll under sommaren är chansen god att du dessutom får njuta av rockmusik framförd av lokala förmågor i det årligen återkommande "Pop i Sommarnatt".

Lekplatsen lockar besökare från såväl Nässjö som orterna runt omkring. Carl Petersons plats intill Kulturhuset Pigalle är en populär mötesplats under sommaren. Vid den populära bryggan intill Ingsbergssjön kan man slå sig ner och njuta av fågellivet, närheten till vattnet och såväl dag- som kvällssolen.

Missa inte!

Bangolfbanorna i Stadsparken i Nässjö

Bangolf i stadsparken

Sänk bollen i koppen på så få slag som möjligt - helst med en spik. I Nässjös stadspark kan du spela...

Sortimentsträdgården i stadsparken

Den som besöker stadsparken bör inte missa ett besök i sortimentsträdgården. Här hittar den intresse...

Barn som leker i lekparken i Stadsparken i Nässjö

Lek i stadsparken

Stadsparkens lekpark är perfekt för leksugna barn. Lekparken är tillgänglighetsanpassad och har leku...