Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Kulturgatan Bodafors

Exempelbild

På den anrika Magasinsgatan i Bodafors, där Svenska Möbelfabrikerna en gång blomstrade, finns mycket att se och uppleva för den som är intresserad av möbeldesign, trähantverk och kulturhistoria.

Gröna huset

Gröna huset rymmer Bodafors bokhandel. Här hittar du böcker om allt från möbler till hantverk och design. Här finns också möjlighet att fynda vintageprylar!

Magasinet

I Magasinet är TRÄ ART utställning sommarens stora designutställning där möbler, konst och slöjd möts. I Magasinet finns även Designbutiken där man kan shoppa unika hantverks- och designprodukter.

Röda Längan

Ta en fika i Röda Längan, Kulturgatans kafé och bageri. Här serveras surdegsbröd, bullar och kakor, allt bakat på närodlade och ekologiska råvaror. På onsdagskvällar serveras soppa och underhållning, allt från musik till författarbesök.

Villa Svea

Bildhuggare Julius Lehmann flyttade från Berlin till Bodafors för att arbeta för bland andra Svenska Möbelfabriken. 1928 byggdes Villa Svea där Lehmann slog sig ner med sin familj. Idag gästas huset av hantverkare och konstnärer som under några sommarveckor håller workshops och utställningar i den anrika miljön.

Intarsiaverkstaden

På Magasinsgatan i Bodafors, där Svenska Möbelfabrikerna en gång låg, finns Julius Lehmans intarsiaverkstad bevarad. Där är allt sig likt sedan verkstaden etablerades 1926. I verkstaden finns en komplett utrustning med maskiner och arbetsbänkar, handverktyg, modeller och ritningar. Idag kan man besöka den bemannade verkstaden och se hur hantverket går till.

Mer information och kontakt

Missa inte!

Träkyrkan i Bodafors

Bodafors Kyrka

Bodafors är känt för sin träindustri och möbeltillverkning, inte minst för Svenska Möbelfabrikerna A...

En drönarbild över kulturgatan, magasinet och Röda längan

Cykla Kulturrundan, 45 km

Upplev Nässjös spännande kulturliv och industriella arv på två hjul....

Logotype för turistinformation som har grön text på vit bottenplatta.

Infopoint

Nässjö har många sevärdheter och aktiviteter. Har du frågor om besöksmål eller övernattningsmöjlighe...