Meny Stäng Sök
Meny Stäng Meny

Yrkeshögskola

Våra yrkeshögskoleutbildningar (YH)

Våra yrkeshögskoleutbildningar (YH) finns bara inom områden där det finns en tydlig efterfrågan på arbetskraft. Allt eftersom behovet skiftar och ändrar sig över tid gör även våra YH-utbildningar det. På så sätt kan du vara säker på att utbildningen du väljer att studera motsvarar arbetsmarknadens kompetensbehov och att du i
din framtida yrkesroll är efterfrågad och behövs.

Våra pågående YH-utbildningar är Lokförare, E-handelslogistiker,
och Produktionsutveckling.

Kommande yrkeshögskoleutbildningar (YH)

Varje år ansöker vi att få starta nya YH-utbildningar och omstart
av redan befintliga. Dessa YH-utbildningar hoppas vi kunna erbjuda
under nästa år. I slutet av januari 2020 kommer besked från Myndigheten
för yrkeshögskolan, men redan nu kan du anmäla ditt intresse.
Vi kontaktar dig när besked kommit!

E-handelslogistiker: marknadsföring och försäljning

Nässjö, 2 år

E-handeln befinner sig i en stark tillväxtfas där omsättningen på nätet fortsätter att öka precis som behovet av kompetens.

Som e-handelslogistiker har du en viktig roll med att samordna, utveckla och optimera företagens arbete med e-handel. Du jobbar med den digitala infrastrukturen och är länken mellan olika avdelningar på företaget för att stärka den digitala positionen och genomföra förändringsarbeten.

Digital marknadsspecialist

Nässjö, 2 år


Som digital marknadsspecialist har du en mycket central roll i att bygga upp, utveckla och driva företagets positionering i alla kanaler.

Det är ett flexibelt och kreativt yrke med uppgift att utveckla omnikanalstrukturer och bygga varumärke. Du jobbar t.ex. med att ta fram strategier för marknadsföring, agerar på data och ansvarar för hela kedjan - från planering till produktion och uppföljning.

Offentlig upphandlare

Nässjö, 2 år


Är du intresserad av att förhandla och leda projekt? Som offentlig upphandlare ansvarar du över strategiska inköp och ser till att lagar och regler följs vid upphandlingar när stat, kommuner och regioner köper varor och tjänster.

Det är ett omväxlande yrke som bjuder på stora utmaningar och mycket goda jobbmöjligheter. Behovet finns hos upphandlande myndigheter och enheter, men även hos konsultföretag.

Kvalificerad Kontaktledningstekniker

Nässjö, 1 år

Som kontaktledningstekniker arbetar du oftast utomhus med att ersätta gamla kontakt-ledningar med nya och att underhålla och laga de befintliga kontaktledningarna. Till din hjälp har du spårgående fordon som t.ex. liftmotorvagn. Inom yrket arbetar man också mycket med el- och trafiksäkerhet på järnvägspåren.

Det finns ett stort behov av fler kontakt-ledningstekniker vilket skapar mycket goda möjligheter för arbete efter avslutad utbildning

Kvalificerad Signaltekniker

Nässjö, 1 år

Som signaltekniker ser du till att det finns ett fungerande signalsystem inom järnvägen. Yrket innebär att du jobbar med drift och underhåll, nybyggnation samt besiktning och felavhjälp-ning av ställverk, vägskyddsanläggningar, spårledningar och signaler i järnvägsmiljö.

Signaltekniker arbetar i huvudsak utomhus och i arbetslag hos järnvägsentreprenörer som bygger, driver och underhåller järnvägssystemet.

Logistiker: transport , lager och produktion

Satellitutbildning i Nässjö, 2 år

Tycker du om att planera, organisera och effektivisera? Utbilda dig till logistiker! Du lär dig att analysera, planera, styra och utveckla företagets logistik så att material, maskiner och människor används så effektivt som möjligt. Efterfrågan på personal med logistikkunskaper är redan nu stor och spås att öka ytterligare.

Utbildningen är en satellitutbildning på Nässjöakademin. Huvudman för YH-utbildningen Logistikerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är Nackademin.

Lärarassistent

Satellitutbildning i Nässjö, 1,5 år

Vill du ha ett stimulerande arbete och vara med om att forma framtidens skola? I så fall kan utbildningen lärarassistent vara något för dig!

Lärarassistent är en relativt ny yrkesroll som håller på att växa fram inom skolans värld. Det är ett yrke för dig som vill jobba med barn och ungdomar i skolan och vara ett stöd, både i och utanför klassrummen. Som lärarassistent blir du en del av det pedagogiska sammanhanget och hjälper till att skapa en trygg och stabil miljö i skolan.

Utbildningen är en satellitutbildning på Nässjöakademin. Huvudman för YH-utbildningen Lärarassistent länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterär Nackademin.

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

nassjoakademin@nassjo.se
Tel. 0380-51 72 50

×
Use Google to translate nassjo.se.
Please be aware that Nässjö kommun cannot take responsibility for the accuracy of the translation.